Fynsk søskendepar dræbt i glatføreulykke

En alvorlig færdselsulykke kostede lørdag formiddag to ældre personer livet på Bogensevej.

Opdatering
Clock30. nov 2019, kl. 11:37
Artiklen er opdateret og gennemskrevet med nye oplysninger om ulykken.
Clock30. nov 2019, kl. 13:29
Artiklen er opdateret med kommentarer fra indsatsleder ved Fyns Politi Bjarne Puggaard

En alvorlig færdselsulykke på Bogensevej mellem Søndersø og Næsbyhoved-Broby har lørdag formiddag kostet to personer livet og kvæstet en.

De dræbte er et ældre søskendepar. Der er tale om en 85-årig mand fra Nordøstfyn og kvinde på 82 år fra Nordvestfyn, oplyser Fyns Politi.

De blev begge dræbt på stedet.

Den tilskadekomne er en kvinde på 68 år fra Nordvestfyn.

Twitter skriver Fyns Politi, at to biler kørte frontalt sammen, og at der var "meget glat da uheldet skete".

Ifølge Bjarne Puggaard, der er indsatsleder ved Fyns Politi, har det glatte føre sandsynligvis spillet en rolle i ulykken. 

- Ud fra de vidneforklaringer vi har, så slår den ene bil et slag med bagenden, og så er det, som om man ikke har kontrol over køretøjet. Så det er min vurdering, ja. 

Politiets teknikere foretog i løbet af formiddag undersøgelser på stedet, som bliver til en rapport, der klarlægger de nærmere omstændigheder omkring ulykken. 

Uheldet skete på en strækning, der ligger i skyggen af træer tæt på vejen, og politiets patrulje kunne også ved selvsyn konstatere, at vejen var glat. 

- Der er slet ingen tvivl om, at der var glat. Det oplevede vi selv. Det var ligesom at gå på is, fortæller Bjarne Puggaard.

Ifølge indsatsleder ved Fyns Politi Bjarne Puggaard er ulykken sket, efter den ene af bilerne lavede et slag med bagenden og føreren mistede kontrollen. Det er sandsynligvis sket på grund af glat føre. 

Han opfordrer bilister til at sikre sig, at man får vinterdæk på bilen. 

- Det er i hvert fald tiden nu, siger han. 

Ifølge Fyns Politi kørte bilen med den ældre mand ved rattet og den ældre kvinde som passager over i den modsatte vejbane og ind i personbilen med den 68-årige kvinde.

Politiet har underrettet de pårørende.