I det fynske folks tjeneste

Dømt for ulovlig filmstreaming: Nu får han sin sag i Højesteret

En 41-årig mand blev i april idømt betinget fængsel i en sag om ulovlig streaming i Østre Landsret, efter dommen var anket i byretten. Nu ryger sagen i Højesteret.

En principiel sag om ulovlig filmstreaming ender nu i Højesteret efter at være anket fra både Retten i Odense og Østre Landsret.

I april 2019 blev en 41-årig mand idømt seks måneders betinget fængsel i en principiel sag om ulovlig filmstreaming.

Han var medvirkende til at sprede den ulovlige pirattjeneste Popcorn Time via hjemmesiden popcorntime.dk, som han var ejer af. 

Læs også 39-årig dømt i Odense for at vejlede til ulovlig streaming

Sagen startede i byretten, hvorefter straffesagen blev anket til Østre Landsret. I byretten blev han udover den betingede fængselsstraf idømt 120 timers samfundstjeneste samt fik konfiskeret over en halv million kroner for hjemmesiden, men efter anken til Østre Landsret frafaldt de 120 timers samfundstjeneste.

Men nu er sagen også anket til Højesteret, hvilket kun sker i sjældne tilfælde, hvor der er tale om så principiel en sag.

Tilladelse til Højesteret

Efter dommen i Østre Landsret søgte den idømtes forsvarer, advokat Lars Henriksen, om at få sagen for Højesteret. Det kræver en særlig tilladelse fra Procesbevillingsnævnet, som skal vurdere, om sagen er så principiel, at landets højeste retsinstans skal kigge på den. 

Og det har nævnet nu givet tilladelse til. Straffesagen kommer for Højesteret den 7. januar.

Læs også Brandfolk redder ældre mand ud af brændende bolig

Straffesagen om ulovlig streaming af film er den første af sin slags i Europa.

- Aldrig tidligere er en person blevet dømt for medvirken til at udbrede streamingtjenester. Dommen er derfor et vigtigt skridt i bekæmpelsen af ulovlig streaming på internettet og vil vække genklang i hele Europa, sagde senioranklager Dorte Køhler Frandsen fra Statsadvokaturen for særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) i en pressemeddelelse fra anklagemyndigheden efter dommen i Retten i Odense tilbage i 2018.