I det fynske folks tjeneste

Døgnapotek lukker om natten

Efter nytår lukker landets døgnapoteker. Fyns eneste døgnapotek, Ørnen, holder fremover lukket om natten.

Foto: JAN JØRGENSEN / Scanpix

Fra årsskiftet er det slut med at rende til apotekeren i Odense efter midnat. 

Læs også Nyt apotek i Odense bliver nummer 100 på godt et år

Lægemiddelstyrelsen lukker efter en beslutning i Folketinget alle landets døgnåbne apoteker.

- Det udspringer af, at aktiviteten om natten ikke er særlig stor, fortæller Kim Helleberg Madsen, enhedschef i Lægemiddelstyrelsen, til TV 2 Lorry.

Det betyder nye åbningstider for apoteket Ørnen i Odense, Løve Apotek i Svendborg, Marstal Apotek samt Rudkøbing Apotek.

Det vil dog fortsat være muligt at svinge forbi apoteket uden for normal arbejdstid i hverdagene samt i weekenderne.

Lægemiddelstyrelsen har nemlig tildelt de ovenstående apoteker en såkaldt vagttjeneste. Det betyder, at selvom åbningstiderne indskrænkes, er de fortsat udvidet sammenlignet med øvrige apoteker.

Det skal du gøre efter nytår

Læs også Milliardforretning: Fynske Orifarm driller medicinalkæmper

Får du efter nytår brug for medicin uden for apotekernes åbningstider, skal du i stedet for at suse ned på apoteket kontakte vagtlægen i Region Syddanmark. Herefter vil det være muligt at hente nødvendig medicin ved lægevagten.

Lægemiddelstyrelsens vagttjeneste-fordeling betyder, at apoteket i Odense holder åbent alle årets dage fra klokken seks om morgenen til midnat.

Løve Apotek i Svendborg holder dørene åbne fra klokken 8 til 21 på hverdage, én enkelt time lørdag morgen fra klokken 8 til 9 og igen om aftenen fra 18 til 21. Søn- og helligdage er der ekspedition fra klokken 10 til 15.

Apotekerne i Rudkøbing og på Marstal har fra 1. januar åbent fra klokken 8 til 19 på hverdage, fra klokken 8 til 9 og igen 16 til 18 på lørdage og fra klokken 10 til 13 på søn- og helligdage.