I det fynske folks tjeneste

Dom i urinkast-sag: To idømmes fængselsstraf

Onsdag er der faldet dom i sagen om vold, urinkast og trusler mod en 15-årig dreng. To af de seks anklagede er idømt fængselsstraffe.

To unge skal i fængsel i sag om urinkast, vold og trusler. Foto: Peter Bergman

Onsdag faldt der dom i retssagen mod seks drenge fra Odense, der er tiltalt for overfald på 15-årig dreng. Et overfald hvor offeret blandt andet fik peberspray i ansigtet, blev overhældt med urin, fik tæsk samt blev udsat for trusler og afpresning.

To af de seks anklagede, der alle er 16-17 år, er idømt fængselsstraffe. Den ene af de to var i fare for at blive udvist ud af Danmark, men han får lov at blive. Han straffes med seks måneders fængsel, hvoraf de tre er gjort betingede.

Han kan derfor forlade retten, da han allerede har siddet varetægtsfængslet i tre måneder.

Den anden, der blev idømt fængselsstraf, har fået et års ubetinget fængsel.

De fire øvrige tiltalte er alle idømt forskellige former for ungdomssanktioner. Ungdomssanktionen er et alternativ til ubetinget fængselsstraf for unge mellem 15 og 18 år, som begår alvorlig kriminalitet.

Ved en ungdomssanktion skal man på sikret institution i op til seks måneder, og så er man samtidig og efterfølgende underlagt forskellige krav og socialpædagogiske tiltag. Hele forløbet varer to år, hverken mere eller mindre.

Fem af de tiltalte har ved retten i Odense modtaget dommen uden at anke. Den sidste, en af dem der er idømt en ungdomssanktion, har udbedt sig betænkningstid. 

Veritabelt voldsorgie

Ifølge anklageskriftet står de seks drenge, der alle er fra Odense, bag et veritabelt voldsorgie mod en 15-årig dreng.

Overfaldet varede en time og foregik fra cirka klokken 18 den 20. juli i år.

Det ifølge anklagerne meget grove overfald skete dels på Abildgaardskolen og ved B1909's boldbaner. En række vidner ud over de seks drenge var også til stede ved overfaldet. Flere af vidnerne var under 15 år.

Den 15-årige dreng blev ifølge anklageskriftet tildelt knytnæveslag i ansigtet og på kroppen.

Overfaldsmændene sparkede også den 15-årige i både hovedet og på kroppen, mens han lå på jorden. 

Alle seks drenge, der blev fremstillet i Retten i Odense i dag onsdag, har siddet varetægtsfængslet siden sommer, fordi anklagemyndigheden frygtede, at de ville påvirke vidner.

Peberspray og urin 

Af anklageskriftet mod de seks drenge fremgår det også, at den 15-årige dreng fik peberspray i ansigtet. Han blev også overhældt med urin, ligesom han blev stukket flere gange med en spids kæp.

- Hvis du melder det, kommer vi efter dig igen, truede den ene af overfaldsmændene ifølge anklageskriftet.

Blandt andet blev den 15-årige truet med at blive stukket ned, hvis han gik til politiet.

Flere af de tiltalte er tidligere kendt for vold.

Herunder kan du læse TV 2/Fyns liveblog fra retssagen og domsafsigelsen:

Overblik

Dom i urinkast-sag

Overblik over sagen

20. juli: En større gruppe børn og unge overfalder 15-årig dreng på området omkring. Den 15-årige dreng bliver slået, sparket og overhældt med urin under et overfald. Overfaldet sker en fredag aften i sommerferien, hvor skolen er lukket og varer cirka en time.

29. august: En 16-årig og en 17-årig dreng bliver varetægtsfængslet i forbindelse med overfaldet.

1. september: Endnu en 16-årig dreng bliver varetægtsfængslet i sagen.

2. september: En 16-årig dreng truer den 15-årige offers far med at slå hans søn ihjel.

3. september: Den 16-årige dreng, der truer faren, bliver varetægtsfængslet. Alle sigtede nægter sig skyldige, men erkender, at de har været ved Abildgårdskolen 20. juli.

4. september: Abildgårdskolens leder fortæller, at der ikke er tale om elever fra skolen. Skolen har udleveret videomateriale til Fyns Politi i sagen. 

Kilde: Anklagemyndigheden hos Fyns Politi

Læs også Offer for vold og urinkast: - De var blodtørstige