I det fynske folks tjeneste

Donationer: Frivillige på Glasværket kommer videre med 189.000 kroner

Energi Fyns to fonde har uddelt 2,3 millioner kroner til 27 forskellige fynske projekter. Det var 12. år i træk at fondene delte store summer ud.

00:57

Nu laves der igen mundblæst glas i Odense og det er blevet bemærket af Energi Fyns to fonde der for 12. gang har uddelt godt 2,3 million kroner til 27 forskellige fynske projekter. Video: Ole Holbech

Søren Højmark (forrest) var ansat på det gamle Fyns Glasværk og er i dag en af de frivillige på Glasværket. Foto: Reza Sahraei

Foto: Ole Holbech

1 af 3

Glasværket i Havnegade på Odense Havn var en af i alt 27 modtagere af penge fra Energi Fyns to fonde, da der forleden blev uddelt donationer.

I alt blev der givet 2,3 millioner -  fire modtagere i Energi Fyns Udviklingsfond og 23 modtagere i Energi Fyns Almene Fond.

Glasværket modtog 189.000 kroner og sender en dybfølt tak i et opslag på Facebook.

Fakta om socialøkonomisk virksomhed

En socialøkonomisk virksomhed er en virksomhed, der tjener penge på almindelige markedsvilkår, men som bruger overskuddet til at skabe arbejdspladser for udsatte eller finde svar på udfordringer som miljø og sundhed.

Kilde: Vækstcenter for socialøkonomiske virksomheder

Her skriver Finn Jensen fra "Venner af Glasværket ved Odense Havn" blandt andet at  pengene vil blive anvendt til indkøb af værktøj og udstyr, som kan gøre det frivillige projekt i stand til at tage store ordrer ind. 

- Masseproduktion er en forudsætning for en forretning, hvor glasværket kan vise sin levedygtighed og efterfølgende agere som en socialøkonomisk og almennyttig virksomhed og tage skæve og socialt udsatte borgere ind i praktik-og afklaringsforløb, skriver Finn Jensen.

01:13

Donationen fra Energi Fyn gør at vi kan udviklet Glasværket, fortæller direktør Christian Frederiksen.

Luk video

Flere modtagere

Udover Glasværket modtog blandt andre Søhus Stige Boldklub 100.000 kroner, Hjerteforeningen Middelfart 20.000 kroner, Skatehallen i Polymeren i Årslev 25.000 kroner, Turist- og Erhvervsforeningen Langeland 14.000 kroner, mens Thorøhuse Bylaug modtog 12.000 kroner.

Du kan læse om alle modtagerne her

Læs også Søren Højmark puster liv i Fyns gamle glasværk

04:46

Fire tidligere ansatte på det forlængst lukkede Fyns Glasværk vil sammen med en gruppe frivillige genoplive Odenses historiske baggrund som glasproducerende by ved at etablere et glasværk på havnen. Se vores indslag fra påsken.

Luk video