Drenge fængslet for hærværk

To drenge på på 15 og 16 år blev torsdag i retten i Odense varetægtsfængslet i 14 dage. De er mistænkt for natten til onsdag at have lavet groft hærværk flere steder i det sydøstlige Odense.

En 13-årig deltog ikke i grundlovsforhøret, men er nu blevet overdraget til de sociale myndigheder.

Et af de steder, det gik udover, var Rosengårdskolen, hvor der blev knust ruder og ødelagt inventar for et endnu uopgjort beløb. Hos autoforhandler Erik Hansens Automobiler nær skolen blev flere bilers vinduer knust og et par biler forsøgt stjålet. Siden gik det ud over Metax ved Bilka, hvor flere tankanlæg blev beskadiget.

Knækkede halsen på en and

Alle de tre drenge er tidligere elever på Rosengårdskolen.

Den 15-årige erkendte sig skyldig i anklagerne, mens den 16-årige kun erkendte sig delvis skyldig. Han fortalte i retten, at han ikke havde deltaget i det grove hærværk, men at han på Rosengårdskolen kun "havde knækket halsen på en udstoppet and".

Den 15-årige virkede meget betuttet ved mødet med retten og bar under grundlovsforhøret en hættebluse, der var pakket helt ned i ansigtet. Hans kammerat fortalte undervejs, hvorfor de havde begået det omfattende hærværk.
- Vi synes, at skoleinspektøren er en nar, sagde han.

Den 15-årige har to gange tidligere været anholdt for hærværk på Rosengårdskolen, mens den 16-årige én gang tidligere er blevet dømt for hærværk og ildspåsættelse på skolen.

De tre drenge blev anholdt onsdag efter flere tip fra offentligheden.