DSB genoptager togtrafikken i Odense

Fra klokken 19 har man igen lov til både at standse på og køre tog igennem Odense Banegård, oplyser DSB.

Politiet har klokken 19 fredag aften afblæst bombetruslen på Odense Banegård, og dermed har intercity-tog, der kommer fra København, Aarhus og Esbjerg, igen lov til at standse i Odense.

Det oplyser DSB's trafikinformationschef, Tony Bispeskov.

- Det intercity-tog, der netop er kørt fra Københavns Hovedbanegård, får nu igen lov til at standse i Odense, og kommer derudover til at køre efter normal køreplan.

- Det samme gælder intercity-tog fra Aarhus og Esbjerg, men mit bedste bud er, at det kommer til at tage resten af aftenen, før vi er tilbage til en helt normal køreplan, fortæller Tony Bispeskov.

Selvom det tager tid, før driften kommer tilbage til normalen, regner Tony Bispeskov med, at de tog, der kører fra diverse banegårde, ikke støder ind i problemer.

- Der kommer ikke til at være en lang kø af tog ude på skinnerne, da samtlige tog, som vi har kørt med indtil nu, har vendt i Nyborg og Fredericia. Derfor kan de tog, der kører af sted nu, bare køre lige igennem, siger han.

I løbet af de fire timer, som Odense Banegård har været lukket, har der været indsat 120 busser til at transportere strandede passagerer.

Tony Bispeskov fortæller, at disse busser fortsætter med at køre, så længe der er behov for det.

- Busserne vil køre lidt endnu, og de vil reelt set køre indtil, der ikke er flere passagerer at samle op og sætte af. Men dem vil vi selvfølgelig også så småt begynde at sende hjem til garagerne, siger han.