Duel: Her er forskellen på DF og Nye Borgerlige i Odense

Spidskandidaterne Carsten Sørensen og Jacob Askham-Christensen forklarer, hvordan de adskiller sig fra hinanden. Der vil være kamp om mandaterne på højrefløjen i Odense.

Der bliver kamp om mandaterne på højrefløjen i byrådet i Odense, når der til november er kommunalvalg.

Ifølge en Megafon-måling fra efteråret står Nye Borgerlige til 3,8 procent af stemmerne i Odense, mens Dansk Folkeparti står til 3,5 procent.

De to partiers spidskandidater var inviteret til en duel for at skyde valgkampen i gang. Her fik de mulighed for at forklare, hvordan de to partier adskiller sig.

- Vi har endnu mere fokus på det, vi kalder sund fornuft i driften, hvor DF har kørt en mærkesag med flygtninge og indvandrere. Lige det punkt er mere eller mindre generelt accepteret af alle partier, siger Jacob Askham-Christensen, der er spidskandidat for Nye Borgerlige i Odense.

Nye Borgerlige er i topform, DF er i knæ.

- Jeg vil holde hånden under velfærden. Jeg vil ikke spare de ansatte i kommunen væk. Jeg vil ikke reducere de ansattes lønninger. Jeg vil sikre, at de ansatte, vi har i kommunen nu, bedst muligt yder en service og sikrer, at velfærden i Odense Kommune består, lyder det fra Carsten Sørensen (DF), der sidder i byrådet, hvor han er 2. viceborgmester.

Se duellen mellem de to spidskandidater. Fotograf: Rasmus Rask

Ved det seneste kommunalvalg i 2017 fik Dansk Folkeparti to mandater, hvoraf Carsten Sørensen sidder på det ene. Det andet gik til Christell Gall, der efterfølgende er skiftet til De LokalNationale.

Begge spidskandidater vurderer, at de har bedst chance for at komme i byrådet. Vælgerne afgør, hvem der skal sidde i byrådet i Odense, 16. november.