I det fynske folks tjeneste

Dybro: Boye kunne have gjort mere for velfærden

Odenses 1. viceborgmester mener, det er naturligt, at Anker Boye vælger at stoppe efter mange års arbejde for byen

00:11

Brian Dybro: Jeg kunne godt have ønsket, at han havde kæmpet lidt mere for velfærdsområdet i kommunen. Også når han var i modvind.

1 af 2

Odenses 1. viceborgmester Brian Dybro (SF) fortæller, at han godt kunne godt have ønsket, at Odenses borgemester Anker Boye gennem årene havde gjort mere for velfærdsområdet. Det siger han, efter at Anker Boye i aftes meldte ud, at han ikke vil stille op som partiets spidskandidat til borgmesterposten ved kommunalvalget i 2017.

- Jeg kunne godt have ønsket, at han havde kæmpet lidt mere for velfærdsområdet i kommunen. Også når han var i modvind, siger Brian Dybro.

Han mener, det er forståeligt, at Anker Boye nu har valgt at stoppe senest ved næste valg:

- Jeg har dyb forståelse og respekt for hans beslutning. Han har været borgmester i mange år, og derfor er det også naturligt, at han træder tilbage.  

Brian Dybro fremhæver de seneste års udvikling i byen blandt Anker Boyes resultater. Et arbejde, der nu er sat på skinner.  

- Han har stået i spidsen for byforandringen i Odense, så det giver god mening at forlade det arbejde, som nu er sat i gang.

Til gengæld ønsker han ikke at kommentere den mulige efterfølger, Peter Rahbæk Juel, som borgmesteren selv peger på.

- Jeg vil slet ikke blande mig i, hvem der peges på.

Anker Boye har oplyst, at valget om ikke at genopstille allerede blev truffet før kommunalvalget i november 2013, hvor han sikrede sig endnu en periode som borgmester i Odense.