I det fynske folks tjeneste

Efter seks nederlag i træk: OB freder Kent Nielsen

OB's sportsdirektør: Medier, fans og alle mulige andre kan råbe ligeså højt de vil om, at jeg, træneren, ledelsen og spillerne alle skal fyres.

00:41

Kent Nielsens position som cheftræner i OB er ikke i fare. Det slår sportsdirektør Jesper Hansen fast. Foto: Frank Cilius/Scanpix

Med seks nederlag i træk, en pointhøst på syv point i 11 kampe og en placering som tredjesidst i Superligaen synes sædet under cheftræner Kent Nielsen at blive varmt.

Det er nemlig ikke unormalt på det niveau at fyre træneren og søsætte en redningsplan, men OB's sportsdirektør, Jesper Hansen, ser ikke et så drastisk skridt som en mulighed.

- Kent Nielsen ikke er i fare for at blive fyret, siger han til Ob.dk. Og årsagen er simpel for sportsdirektøren: 

- Da vi ansatte Kent i 2015 på en fireårig aftale var det et klart signal om, at vi skal bygge nogle ting op fra bunden. Det er jeg helt overbevist om, at Kent er den rette mand til, og vi har rigtig stor tålmodighed, siger Jesper Hansen blandt andet.

Læs også OB-træner har ingen mirakelkur på måltørke

Han forklarer, at ansættelsen af Kent Nielsen som cheftræner er en del af den forandring og udvikling, OB har sat i gang. 

- Og så længe vi ser, at vi over hele linjen er hastigt på vej fremad, så må vi leve med, at vi har dårlige perioder på enkelte områder. Her er ligaholdet selvfølgelig det, der følges mest intenst udefra, og derfor er det resultaterne nu og her, som de fleste fokuserer på. Det er kun naturligt, men vi ser tingene i et større billede, og derfor ligger det meget langt fra vores overvejelser at skifte cheftræner, siger Jepser Hansen til Ob.dk.

Tålmodig vej tilbage til toppen

Ifølge Jesper Hansen er tålmodighed en nødvendighed, hvis OB vil tilbage i toppen af dansk fodbold. Og det er det mål klubben arbejder efter.

Jesper Hansen, sportsdirektør i OB: - Hvad der ligger forud for 2013 skal jeg ikke forholde mig til, blot kan jeg sige, at OB på daværende tidspunkt ikke havde en rodfæstet kultur. Foto: Sophia Juliane Lydolph/Scanpix

Jesper Hansen blev ansat som sportsdirektør i OB i 2013.

- Det er okay at holde mig op på perioden siden min ansættelse, hvor hovedopgaven har været at skære spillerbudgetterne til og skabe en langsigtet udvikling i klubben. Hvad der ligger forud for 2013 skal jeg ikke forholde mig til, blot kan jeg sige, at OB på daværende tidspunkt ikke havde en rodfæstet kultur, var i en dårlig økonomisk balance, havde utidssvarende faciliteter og en spillertrup, der var sammensat af en lang række forskellige trænere og sportsdirektører, siger Jesper Hansen og tilføjer: 

- Den slags kan man ikke lave om på 14 dage. Og heller ikke på to eller tre år. For min skyld kan medier, fans, sponsorer og alle mulige andre råbe ligeså højt de vil om, at jeg, træneren, ledelsen og spillerne alle skal fyres. Jeg forstår frustrationerne, og jeg deler dem. Men jeg er også hundrede procent overbevist om, at det eneste rigtige for OB er, at vi bider tænderne sammen og fokuserer på, at fortsætte den udvikling, vi er inde i.

Læs også OB-krise: Seks nederlag i træk

 Udmeldingen kommer efter OB søndag blev sendt hjem fra Brøndby Stadion med et nederlag på 3-0. Fynboerne har således ikke scoret siden de ude tabte 3-2 mod Esbjerg fB 28. august.