I det fynske folks tjeneste

Efter skyderi i gaderne: Politiet finder 19 afskudte patronhylstre

Fyns Politi har efter nattens skyderi i det centrale Odense fundet 19 patronhylstre. Bilen, der blev skudt fra, er fundet udbrændt.

Arkiv Foto: Arkiv / Politi.dk

Fyns Politi modtog klokken 00.28 natten til lørdag en anmeldelse om skyderi på Nyborgvej i Odense.

Politiets foreløbig gerningsstedsundersøgelse og afhøringer på stedet viser, at en 21-årig mand fra Odense kørte i sin bil ad Nyborgvej mod vest, hvor der ved Eckersbergvej blev afgivet skud fra en anden bil mod den 21-årige mand.

Der er på stedet fundet 19 afskudte patronhylstre.

Nærmere undersøgelser og afhøringer skal nu hjælpe politiet med at afdække hændelsesforløbet, og hvorvidt hændelsen er en del af den bandekonflikt, der i de seneste måneder har skabt en række uroligheder i og omkring Odense.

Bilen, der blev anvendt til at skyde fra, er efterfølgende fundet udbrændt ved Davinde i den sydøstlige del af Odense.

I den udbrændte bil blev der fundet skydevåben, som ligeledes skal undersøges inden politiet kan sige mere om, hvorvidt det var dem, der blev anvendt til skyderiet. 

Læs også Bandefolk skyder ved en fejl mod 21-årig civil i Odense

Hører gerne fra vidner

Der er ikke foretaget anholdelser i sagen, men Fyns Politi hører meget gerne fra vidner, der har set noget, der kan hjælpe til med at opklare sagen. 

Fyns Politi er ligeledes meget interesseret i at høre fra vidner, der har set bilen og eventuelle personer i og omkring køretøjet både før, under og efter skyderiet.

Bilen er en hvid Mercedes C63 AMG stationcar, årgang 2010, som er en relativ dyr bil med stor motor. 

Det var en bil som denne, der blev skudt fra natten til lørdag. Foto: Fyns Politi

Måske ikke civil

Fyns Politi er ikke længere helt kategoriske omkring den 21-årige mand, der blev skudt efter.

Første udmelding fra politiet lød på, at manden i modsætning til de formodede gerningsmænd "overhovedet ikke" er relateret til bandemiljøet.

Lørdag middag er udmeldingen fra politiet i stedet, at de efterforsker mandens baggrund.

- Vi skal i gang med at undersøge de nærmere omstændigheder omkring nattens skudepisode. Derfor er det endnu for tidligt at sige, om det var en tilfældig person, der blev skudt efter, eller om han har tilknytning til rocker- eller bandemiljøet, siger Jens Langdahl, der er vicepolitiinspektør ved Fyns Politi.

Læs også Trine Bramsen: Skyderier i gaderne kan ikke accepteres