Efter stigende smitte: Nyt testcenter åbner på Odense Banegård

Stigende coronasmitte får Odense Kommune og Region Syddanmark til at åbne testcenter på Odense Banegård.

Rejsende i Odense kan fra på mandag gå lige fra toget til et testcenter. 

Det kan de, når Odense Kommune og Region Syddanmark åbner et nyt PCR-testcenter på Odense Banegård. 

Det kommer ikke til at kræve tidsbestilling at blive testet på centret. Det nye teststed bliver åbnet, fordi smitten på det seneste er steget i Odense og flere andre steder i Danmark. 

På nuværende tidspunkt har byen et incidenstal på 109,1. Tallet viser antallet af nye smittede de seneste syv dage per 100.000 indbyggere. 

Vil gøre det nemt

Samtidig har man fokus på, at en del af den smitte, der for tiden spreder sig i Danmark, kommer fra udlandet. 

- Vi har daglige møder med Styrelsen for Patientsikkerhed, og når de siger, at det er det, de har opmærksomhed på lige nu, så lytter vi selvfølgelig. Banegården er jo et sted, hvor der er mange, der kommer direkte fra Billund, Kastrup eller måske Hamborg, og så vil vi gerne gøre det let for borgerne, siger Rami Ezzeddine, der er sikkerhed- og beredskabskoordinator i Odense Kommune. 

- På den her måde kan man gå direkte ind og få en test og så have svaret dagen efter. Hvis prøven er positiv kan man hurtigt isolere sig, så vi slipper for, at smitten spreder sig, siger han.

Ifølge de seneste tal fra Styrelsen for Patientsikkerhed er det næsten hver femte (18,8 procent) smittede herhjemme den seneste uge, der har en formodning om at være blevet smittet i udlandet. I sidste uge var det hver syvende, og ugen før det var det hver niende. 

Frygter ikke køer

Selvom man kan blive testet uden tidsbestilling, er Rami Ezzeddine ikke bekymret for, at der kommer til at opstå lange køer. 

- Vi kan se andre steder, at vi ikke oplever køer lige nu, som vi gjorde for et halvt år siden. Jeg tror også, at mange af dem, som bliver testet rutinemæssigt, de vælger andre teststeder. Og så handler det jo om at holde øje med udviklingen - hvis vi ser et behov for flere podere, så tilpasser vi, siger han. 

Teststedet på Odense Banegård Center har åbent fra kl. 09.00 - 18.00 alle ugens dage - foreløbigt frem til udgangen af uge 32.

PCR-testcentret kommer til at ligge på 1. sal ved siden af rulletrapperne i forhallen. 

Alle fra 5 år og opefter kan få foretaget en PCR test på stedet.