Efter stormøde: Vi står sammen mod banderne

Omkring 120 erhvervsdrivende, politi og politikere var mandag aften til stormøde på Odense Rådhus for at danne fælles front mod byens kriminelle bander.

Mødet var lukket for pressen for at sikre, at deltagerne kunne tale frit uden risiko for at blive udsat for repressalier.

Men TV 2/FYN talte med direktør i Cityforeningen Peter Bøgholm efter mødet, og han var tilfreds med stemningen blandt deltagerne, som viste stor interesse og åbenhed.

- Der kom en del ting frem, som normalt ikke ser dagens lys, og det var rigtigt dejligt, sagde han.

Han er ikke i tvivl om, at de forretningsdrivende med aftenens møde har taget hul på at rykke tættere sammen i kampen mod banderne:

 

quote Vi vil vise, at vi står skulder ved skulder. Ingen skal stå alene med et problem som afpresning.

Peter Bøgholm, direktør, Cityforeningen, Odense.

 

- Vi vil vise, at vi står skulder ved skulder. Ingen skal stå alene med et problem som afpresning. Det vil vi simpelthen ikke finde os i, og det er rigtigt vigtigt, at den lille erhvervsdrivende ved, at en mængde erhvervsdrivende, store forretninger og store erhverdrivende bakker op og gerne vil hjælpe, så vi kan komme det uvæsen til livs, sagde han.

Også borgmester Peter Rahbæk Juel, (A) er tilfreds med mødet. 

- Jeg synes, det var et godt og ærligt møde. Der var mange, der talte meget lige ud om, hvad de har oplevet og om den frygt, der er i nogle brancheorganisationer. Jeg er sikker på, at det ikke er sidste gang, vi mødes i det her regi, for der ligger et langt sejt træk forude, sagde han efter mødet.

Mødet kom i stand på initiativ af borgmester Peter Rahbæk Juel, efter at det kom frem, at tatovører og hjemløse var blevet afpresset - angiveligt af medlemmer af Black Army.

Tre Black Army-medlemmer er tiltalt for forsøg på at afpresse tatovører.

Under mødet holdt stadsdirektøren, borgmesteren selv, politidirektør, Kit Claudi Grøn-Iversen, og flere brancheforeninger oplæg om, hvordan mødedeltagerne skal forholde sig, hvis de udsættes for trusler af medlemmer af det kriminelle miljø.

- Det er ret vigtigt, at butikkerne har en tryghed i, at de ved, hvor de skal fortælle om chikane eller afpresning. De skal også vide, at de henvendelser, der kommer, bliver taget seriøst, fortæller Peter Rahbæk Juel.

Derudover håber borgmesteren, at flere tør anmelde trusler og afpresninger ved, at byen holder sammen.

Oversigt

    Oversigt