I det fynske folks tjeneste

Efter visitationszone: Rolig nat i Vollsmose

Det har været roligt i Vollsmose siden Fyns Politi indførte visitationszone mandag aften. Baggrunden er et knivstikkeri og en skudepisode søndag.

00:34

- Vi vil gerne have, at det er trygt at være i det offentlige rum. Vi skal have standset det her. Vi vil vise, at vi vil være konsekvente, siger politiinspektør Johnny Schou fra Fyns Politi.

Søndag morgen var der et knivstikkeri i Vollsmose, hvor en person blev såret, og samme aften var en skudepisode. Der blev fundet patronhylstre på stedet, men ingen personer blev ramt.

Fyns Politi frygter, at det kan komme til yderligere voldelige konfrontationer. Derfor besluttede politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen mandag at oprette en visitationszone med med øjeblikkelig virkning.

- Vi vil gerne have, at det er trygt at være i det offentlige rum. Vi skal have standset det her. Vi vil vise, at vi vil være konsekvente, siger politiinspektør Johnny Schou fra Fyns Politi.

Vagtchefen ved Fyns Politi kan tirsdag morgen fortælle, at der ikke har være nye episoder i Vollsmose siden visitationszonen blev indført.

Knivslagsmål og skud

Fyns Politi rykkede søndag aften massivt ud til Vollsmose i Odense efter en anmeldelse om skyderi. Politiet modtog meldingen om skud klokken 21.05.

Natten til mandag gennemførte politiet undersøgelser ved Bøgetorvet i bydelen, og politiet har fundet flere patronhylstre, som indikerer, at der har været et skyderi. Flere vidner er også blevet afhørt.

I følge Fyns Politi er der umiddelbart ikke noget, der tyder på, at nogen personer eller bygninger blev ramt.

Læs også Patronhylstre fundet efter muligt skyderi i Vollsmose

Politi: Er ikke banderelateret

Politiet har ikke nogen konkret mistanke om, hvem der har affyret skuddene. Politiet har ingen indikationer på, at det skulle være banderelateret, men mener, at det kan måske bunde i en lokal konflikt.

Fyns Politi kæder skyderiet sammen med en episode søndag morgen klokken 01.20.

- Vi blev kaldt ud til Vollsmose søndag morgen, fordi der er noget slagsmål bag Bøgeparken. Da vi ankommer, kan vi konstatere, at en stor gruppe personer meget hurtigt forlader stedet. Der står nogen personer bøjet over en person, der ligger på jorden. Det viser sig at være en ung mand, der er blevet stukket i ryggen med en kniv, fortæller politiinspektør Johnny Schou fra Fyns Politi.

Den sårede mand er nu indlagt på Odense Universitetshospital og er uden for livsfare.

- Vi tror, at det er nogle alvorlige interne stridigheder mellem nogen af de kriminelle personer i Vollsmose.

Sætter ekstra patruljer ind

Udover indførelse af visitationszonen sætter Fyns Politi ind på forskellige andre fronter i Vollsmose.

- Vi går ind med noget forebyggelse for at se, om vi kan tale nogen til fornuft. Det her et helt uden for den almindelige orden på gader og stræder, og andre kan bringes i fare af det her. Vi har en dagsorden om tryghed, synlighed og konsekvent retshåndhævelse i Vollsmose, siger politiinspektør Johnny Schou fra Fyns Politi.

01:57

Politiinspektør Johnny Schou fra Fyns Politi fortæller om de to episoder, der er baggrunden for indførelse af visitationszonen.

Luk video

Visitationszone

Visitationszonen trådte i kraft den 2. april 2018 klokken 18.00 og er gældende til den 17. april 2018 klokken 12.00.

Visitationszonen dækker "Vollsmosefirkanten", der er omkranset af følgende veje: Ejbygade, Åsumvej, Vollsmose Alle og Kertemindevej. Vejene også er omfattet af visitationszonen

Oprettelsen af visitationszonen gælder alle periodens dage og 24 timer i døgnet.