I det fynske folks tjeneste

EL: Absurd at sætte helhedsplan for Vollsmose på stand by

Odense byråd beslutede tirsdag at sætte helhedsplanen for Vollsmose på stand by. Men det er helt forkert, mener Enhedslisten.

Pernille Skipper vil drøfte Odense Byråds beslutning om at sætte heldhesdplanen for Vollsmose på stand by med socialministeren.

Byrådet i Odense besluttede tirsdag, at den brede boligsociale indsats - den såkaldte helhedsplan - for Vollsmose skal sættes på stand by.

Men det er absurd, at udsætte den sociale og kriminalitetsforebyggende indsats som en reaktion på grov kriminalitet, mener Enhedslisten, som nu vil tage sagen op med socialministeren.

- Helhedsplanen er den boligsociale og kriminalitetsforebyggende indsats i Vollsmose, og det er netop, hvad der er brug for, hvis vi skal forsøge at bekæmpe kriminalitet i fremtiden. Derfor giver det ingen mening, at man udsætter den indsats som reaktion på kriminalitet. Det svarer jo til at lukke for vandet, når det brænder, siger byrådsmedlemn i Odense Per Berga Rasmussen (EL).

Pernille Skipper, social- og retsordfører for Enhedslisten, siger:

-Der kan meget vel gå mange måneder, før byrådet er færdig med deres overvejelser. Og det er spild af dyrebar tid. Derfor vil jeg nu tage sagen op med socialministeren. Det kan ikke passe, at hele Vollsmose skal straffes, når en gruppe begår meget alvorlig kriminalitet - kriminalitet som vel at mærke også ramte Vollsmoses beboere.