I det fynske folks tjeneste

EL-rådmand: Slut med Twitter-gråzoner

Enhedslistens rådmand i Odense, Brian Skov Nielsen, vil "skille skidt og kanel ad" efter sagen om Peter Rahbæk Juels skattebetalte Twitter-profil. Det skriver han på Facebook.

Enhedslistens ældre- og handicaprådmand, Brian Skov Nielsen, åbner nu op for, at der skal laves nye regler for den kommunale betjening af politikerne.

På Facebook skriver Brian Skov Nielsen: - Den nemmeste måde at undgå "gråzoner" er nu en gang at skille skidt og kanel ad. Når man blander det, bliver det alt for svært at se forskel på, hvad der er socialdemokratiet, og hvad der er Odense kommune. Og vi skylder vores embedsværk og borgerne at sikre, at der ikke er tvivl herom.

Brian Skov Nielsens kommentar kommer efter, at Odense Kommunes stadsdirektør, Stefan Birkebjerg, sagde til TV 2/Fyn, at nogle af opslagene på borgmesterens Twitter-profil var i en gråzone.

Stemte nej til valgkampsregler

På det seneste byrådsmøde foreslog Dansk Folkeparti, Konservative og Venstre specifikke regler for embedsværket op til kommunalvalget i november. Ifølge de blå partier handler det om at sikre, at kommunens embedsmænd ikke bliver brugt i valgkampen. Til dét stemte Enhedslisten nej, Brian Skov Nielsen kaldte forslaget "at skyde gråspurve med kanoner". 

Den nemmeste måde at undgå "gråzoner" er nu en gang at skille skidt og kanel ad.

Brian Skov Nielsen på Facebook

Men på Facebook kan man læse, at Brian Skov Nielsen er klar til at diskutere reglerne på længere sigt end blot kommunalvalget.

- Jeg er altid klar til at forhandle. Det kræver jo så, at Venstre rent faktisk indkalder til forhandlinger istedet for at stille paradeforslag i byrådet, skriver Brian Skov Nielsen i en kommentar til Venstres politiske ordfører, Bo Libergren.

TV 2/Fyn forsøger at få en uddybende kommentar fra Brian Skov Nielsen.