I det fynske folks tjeneste

Elever hjælper virksomhederne

Hvordan bliver Danmark et grønnere land, og hvordan kan virksomhederne bruge deres energi endnu bedre? De spørgsmål kom 250 fynske skoleelver med deres bud på en løsning til onsdag formiddag.

01:30

250 elever kom onsdag formiddag med deres bud på, hvordan virksomhederne kan udnytte deres energi endnu bedre.

1 af 2

Leutrim Kalisi og kameraterne er på besøg på Mulernes Legatskole. Her skal de præsentere løsningen på en konkret opgave: Hvordan udnytter Nyborg Forsyning og NORD A/S overskudsvarmen bedre.

- Det har været sjovt at arbejde med, og vi har allesammen kunnet finde ud af det, selvom vi har tænkt på forskellige niveauer, men vi har hjulpet hinanden, så det har været rigtig godt synes jeg, siger Leutrim Kalisi fra

8. klasse på H. C. Andersen Skolen i Odense.

- De kan tænke ud af boksen på en helt anden måde, og jeg vil ikke blive forbavset, hvis der kommer nogle ideer ud som virksomhederne kan arbejde videre med, fordi eleverne selvfølgelig ser på det med nogle helt andre øjne, siger Mikkel Bohm, Direktør i Dansk Naturvidenskabsformidling.

Lego-løsning

Leutrims gruppe har lavet løsningen i Lego. En vaskehal med genbrugsvand - og et dampvaskeri, som også bliver drevet med overskudsvarmen.

- Nord kan sende det til De Forendede Dampvaskerier eller et privatvaskeri eller et bilvaskeri som de har masser af i Nyborg, Siger Leutrim Kalisi.

Mulernes Legatskole har lagt lokaler til arrangementet - med lidt af en bagtankte.

- Det det handler om er, atstimulere unge mennesker til at få en uddannelse, så god og så svær som det nu passer til den enkelte unge. Så det handler primært om det, At der er mange, der så vælger Mulernes Legatskole, så er det skønt, så vil det være en bieffekt for mig, siger rektor Torben Jakobsen.