Elever måtte udvære mobiler og PCer en hel uge

Hele denne uge har eleverne på Kold HTX hver morgen afleveret deres computer, tablet og telefon i en kasse på rektors kontor. Målet var at få elever til at tale mere sammen.

Hver morgen i denne uge har eleverne på Kold HTX i  Odense været en tur forbi rektorkontoret for at aflevere alt deres elektronik i en kasse. Det har de gjort i forbindelse med et forsøg på skolen, hvor al undervisning i en hel uge skulle foregå uden at eleverne har haft adgang til nogen form for elektronik.

- Vi vil rigtig gerne sætte nogle rammer for vores elever, så de lærer så meget som muligt, men også så de socialt har det godt med hinanden. Vi kan se i nogen sammenhænge, at de bruger lidt for meget tid på deres mobiltelefon i pauserne, siger Thomas Asmus Petersen, der er rektor for Kold HTX i  Odense.

Målet er at give eleverne et billede af, hvad det betyder, når man går 'offline' i en hel uge.

- Elever bruger måske også lidt for meget at kikke på deres mobiltelefon i undervisningen. Det vil sige, at de afbryder sig selv deres egen opmærksomhed fra det der foregår på tavlen og det som lærerne står og siger, siger Thomas Asmus Petersen.

Elektronik forstyrrer eleverne

Baggrunden er en undersøgelse, der viser, at 64 procent af alle gymnasieelever bliver forstyrret af elektronik i undervisningen.

- Jeg tog det med et gran salt, da jag hørte om projektet. Men jeg syntes også at det lød som et spændende eksperiment. Det skulle jo også kun vare en uge, siger Sara Mink Laursen, der er elev på Kold HTX i  Odense.

Især for de nye elever i 1.g oplever skolen, at elever gemmer sig lidt bag mobiltelefonen.

- Det går ud over det at lære hinanden at kende, og det er vigtig at eleverne fungere socialt, siger Thomas Asmus Petersen, der er rektor for Kold HTX i  Odense.

Efter en uge uden mobiltelefoner og anden elektronik er erfaringerne overvejende gode.

- Det har selvfølgelig været lidt udfordrende i undervisningen, når vi ikke kunne skrive på PCere. Men ellers har det være et spændende eksperiment, siger Sara Mink Laursen, der er elev på Kold HTX i  Odense.

- Vi har være meget mere sociale i frikvartererne, nogen har taget brætspil eller kort med. Det har været hyggeligt. I stedet for at trække sig fra alting finder man mere sammen med de andre, siger Sara Mink Laursen.

 

 

 

 

 

 

Oversigt

    Oversigt