Elever presset sammen som sild i tønde: - Man har ganske enkelt svigtet på det her område

Eleverne på Munkebjergskolen har for lidt plads i klasserne. Ifølge Venstre skyldes det en forkert prioritering, mens viceborgmester kalder kommentaren for 'belejlig'.

Meget larm, ondt i hovedet og ikke plads til at bevæge sig i klasselokalet. 

Det er bare nogle af de problemer, som eleverne på Munkebjergskolen i det centrale i Odense oplever i hverdagen. 

Og det er langt fra godt nok, mener Araz Khan, der er medlem af byrådet i Odense (V). 

- Det er jo ikke hensigtsmæssigt. Meningen er, når vi afleverer vores børn i skolen, at de trives og har det godt, siger Araz Khan.

Som TV 2 Fyn har fortalt, har flere klasser på Munkebjergskolen 1,7 kvadratmeter per elev, selvom anbefalingen fra blandt andet interesseorganisationen Danske Skoleelever lyder på 2,7 kvadratmeter per elev.

- Det er ganske enkelt et pengespørgsmål. Det er en prioritering. Flertallet har jo siddet der i mange år, men har prioriteret alle mulige andre ting. Jeg ved godt, vi er i gang med 'Velfærdens fundament' og skal renovere vores skoler og så videre. Men det er jo et tegn på et efterslæb. Man har ganske enkelt svigtet på det her område - tydeligere kan det ikke siges, fortæller Araz Khan.

Men ifølge Tim Vermund, viceborgmester (S), er kommentaren fra Araz Khan 'belejlig'.

- Jeg synes, det er meget belejligt, at Venstre nu et par måneder før et valg, begynder at gå op i den her dagsorden. De 12 år, jeg har siddet i byrådet, husker jeg ikke et budget, hvor Venstre er kommet med et budgetforslag, hvor de brugte flere penge på folkeskolen, end vi har, siger Tim Vermund.

Skolebestyrelsen på Munkebjergskolen har derfor sendt et brev til Odense Byråd for at gøre opmærksom på problemerne. 

Ikke en "snuptags-løsning"

Araz Khan kender allerede til problemet, og sammen med sit parti har de været i dialog med Odense Lærerforening for at kigge på mulige tiltag.

- Der er ingen tvivl om, at det her er ikke en "snuptags-løsning". Det, vi arbejder på lige nu, er, at lave en langsigtet plan, hvor vi får tilført nogle penge til området, men også samtidig går ind og kigger på de enkelte skoler, fortæller Araz Khan.

Han mener nemlig ikke, at eksempelvis et lavere antal elever i de odenseanske skoleklasser hjælper på problemet. 

- Vi er nødt til at kigge på, hvor behovet er, og hvor vi skal sætte ind først. Og så skal vi som et samlet byråd turde at afsætte midler til det her, siger Venstre-politikeren. 

Hvor mange penge Venstre vil sætte af til folkeskolerne, kan Araz Khan ikke sige. 

Odense Kommune bruger færre penge per folkeskoleelev end de fem andre kommuner, som Odense sammenligner sig med.

Så mange penge bruger kommunerne per elev

Oversigt

    Oversigt