I det fynske folks tjeneste

En klipning og et par varme vinterstøvler: Udsatte bliver vinterklar

Lørdag blev der uddelt sko, støvler og varmt tøj til hjemløse og socialt udsatte i Odense. Bag uddelingen står Projekt Husvild.

00:12

Det er koldt og vådt udenfor - og Fyn har mange hjemløse og socialt udsatte, der mangler både varmt tøj, et lunt sted at sove og meget andet.

Derfor blev der lørdag uddelt "julegaver" til de hjemløse og socialt udsatte i Odense for sjette år i træk.

Der var både tøj, mad til de hjemløses hunde og vintersko doneret af Faaborg-virksomheden LeBock til alle dem, der var mødt op lørdag middag i Kongens Have i Odense. 

Læs også Udsatte skal have krav på bedre hjælp

Bag uddelingen står Projekt Husvild, der en forening, der samler tøj, tæpper, soveposer og meget mere ind til de hjemløse på Fyn.

- Formålet med dagen i dag er, at vi skal hjælpe nogle hjemløse socialt udsatte her i Odense og på hele Fyn. De kommer langvejs fra for at komme ind og få nogle vintersko, noget tøj og noget til deres dyr, fortæller Bo Skytte, der er formand for Projekt Husvild og fortsætter: 

- Det handler om, at de skal have en god start på vinteren. 

Udover at få udleveret tøj og sko til vinteren, kunne de socialt udsatte og hjemløse lørdag også blive klippet af frisørelever fra Syddansk Erhvervsskole Odense.

Jeg fik et par gummisko, og nu bliver jeg åbenbart klippet.

Mike Wag, pensionist

Mike Wag, der er pensionist, var én af dem, der satte sig i den varme stol for at få klippet lokkerne lidt kortere til vinterens komme. 

- Jeg fik et par gummisko, og nu bliver jeg åbenbart klippet. Jeg har ellers klippet mig selv. Det er faktisk rart nok på en måde, fortæller Mike Wag imens en frisørelever svinger saksen i hans nakke. 

Han er kommet til udleveringen hvert år siden det startede i 2011. 

Uden hjælp ville det ikke lykkedes

Det er ikke kun Projekt Husvild, der er skyld i, at udleveringen af vinterens nødvendigheder kan blive til noget. 

Projektet er sponsoreret af mange forskellige virksomheder. Blandt andet sponsorerer Le Bock fra Faaborg al fodtøjet til de hjemløse og socialt udsatte, mens nogle andre sponsorerer hundemaden. 

Læs også Minister roser Odense: Skaffer boliger til hjemløse

- Det kan ikke lade sig gøre uden alle vores sponsorer, siger Bo Skytte. 

- Nummer et var selvfølgelig, hvis der ikke var behov for det her. Altså hvis der ikke var nogen socialt udsatte og ikke nogen hjemløse i Danmark - men det er der jo desværre. Og så længe der er det, så er vi glade for, at så mange vil være med til at støtte op omkring projektet. 

Det er ikke kun virksomheder, der giver væk. Også mange private personer donerer deres gamle vinterjakker og støvler til projektet. 

De socialt udsatte og hjemløse kan ikke kun gå fra Kongens Have med nyklippet hår og varme støvler. De kan også få råd og vejledning til sårpleje og helbredsspørgsmål.