En legende siger farvel: Uffe Pedersen stopper i OB

OB’s mangeårige talentchef Uffe Pedersen stopper i klubben pr. 30. juni.

En lang og flot OB-karriere er tæt på sin afslutning.

OB laver til sommer ændringer i klubbens talentarbejde, og det ser klubbens 61-årige talentchef Uffe Pedersen som det helt rigtige tidspunkt til at sige farvel.

Er der én i OB, der har stribet blod i årerne og har prøvet det meste, er det Uffe Pedersen. I 1974 spillede han første gang for OB, og siden fulgte hele ti år på første holdet samt  to perioder som assistenttræner og tre perioder som cheftræner i OB. Siden 2011 har han stået i spidsen for klubbens talentarbejde.

Uffe Pedersen har i den periode været et vigtigt omdrejningspunkt i OB og i klubbens talentudvikling. Han har således en stor del af æren for, at klubben atter er kommet på landkortet, når det gælder udviklingen af spillere, der har værktøjerne til at tage springet fra talenthold til Alka Superliga.

Og til sommer er det altså slut. 

- Vi har kæmpe respekt for det arbejde, Uffe Pedersen har gjort for OB i en meget lang årrække. Som aktiv var han en del af klubbens mesterhold i både 1977 og 1982, og siden har han i flere omgange som både cheftræner, assistenttræner og som talentchef ydet et stort bidrag og en enorm indsats. Han har altid været parat til at træde til, hvis der har været brug for ham, og han har altid sat klubbens behov højest. I de seneste år har han sikret, at OB er kommet ind i en god udvikling i forhold til at skabe gode udviklingsmuligheder for såvel klubben som for klubbens enkelte talenter. Fra sommer gennemfører vi en række ændringer i vores set-up omkring talentudviklingen, og den måde vi griber tingene an på. Her har Uffe vurderet, at det var det rigtige tidspunkt at give ansvaret videre, og det respekterer vi naturligvis, siger OB’s sportsdirektør Jesper Hansen til klubbens hjemmeside.

Uffe Pedersen fortæller til ob.dk, at han har nydt de mange forskellige roller i OB.

- Jeg har haft mange gode år i OB, og det gælder både årene som cheftræner, som assistent for Roald Poulsen i 1989 og som talentansvarlig. Jeg har nydt at arbejde med de mange unge talentfulde trænere og spillere i klubben, og de har fyldt meget i min hverdag. Samtidig har det været spændende som uddannelsesansvarlig i klubben at være en del af det fantastiske samarbejde, der har været med Odense Kommunes uddannelsesinstitutioner, og det håber jeg vil fortsætte til glæde for både skoler, talenter og sportsklubber, siger Uffe Pedersen.

På grund af jobbets karakter har Uffe Pedersen ønsket, at det allerede nu er nye kræfter, der tager over, når det gælder forhandlinger af kontrakter med spillere og trænere, samt det øvrige arbejde, der peger frem mod den anden side af sommerferien.

Det ønske har OB efterkommet, således at Uffe Pedersen ikke længere vil være en del af hverdagen i Odense Boldklub.

En legende har sagt farvel til Ådalen.