I det fynske folks tjeneste

En mands kamp mod staten

Flemming Larsen fra Odense skadede sin fod, da han var soldat. Han fik udbetalt erstatning af staten, men så dukkede et dokument frem, som ændrede det hele.

02:14

Flemming Larsen har lagt sag an mod Ankestyrelsen. Han mener, staten har snydt ham for en større arbejdsskadeerstatning.

1 af 2

Flemming Larsen står ude foran Retten i Odense, mens han misser mod solen. Han er iført sorte jeans, en ternet skjorte og en sort fleece-trøje.

- Jeg er helt klart nervøs, siger han.

Siden 1997 har han kæmpet for at få genoptaget sin arbejdsskadesag. Men uden held. Denne fredag formiddag er han klar til at tage endnu en kamp mod systemet.

Maste foden

Det hele startede for 41 år siden. Helt nøjagtigt den 6. maj 1972. Flemming Larsen var soldat og fik mast sin ene fod under en jernstøbeplade på en kanon.

Flemming Larsen fik udbetalt en arbejdsskadeerstatning på 27.000 kroner og kom tilbage på arbejdsmarkedet. Men med tiden fik foden det værre og slidgigten tog til. Efterhånden kunne han ikke arbejde mere.

Men for 10 år siden tog sagen en drejning, da et vigtigt dokument dukkede frem. Dokumentet viste, at hans læger allerede i 1972 vidste, at arbejdsskaden kunne få store konsekvenser for Flemming Larsen.

Derfor ville han have sagen genåbnet og have en større erstaning. Men forældelsesfristen på 20 år var overskrevet, og Ankestyrelsen sagde nej.

Retsmødet

Derfor har Flemming Larsen i dag trukket Ankestyrelsen i retten. Solen giver et genskær i hans briller, mens han bevæger sig op ad trapperne til Retten i Odense.

To og en halv time senere er retsmødet slut, og Flemming Larsen åbner døren ud til støj fra biler og busser på Albanigade.

I retten sagde Ankestyrelsens advokat, at Flemming Larsen ikke kan have været uvidende om konsekvenserne af skaden. Det stod nemlig skrevet i journalen, sagde advokaten.

Alligevel er Flemming Larsen fortrøstningsfuld.

- Jeg synes, min advokat gjorde det fantastisk og havde svar på tiltale, siger han.

Om en måned afgøres det, om Flemming Larsen får lov til at få genoptaget sin sag.

- Jeg vil kæmpe lige så længe jeg kan. Nu har jeg holdt i 41 år, siger Flemming Larsen med sammenknebne øjne for at holde solens stråler ude.