450.000 mundbind til OUH forsvundet i Tyskland

En sending med 450.000 mundbind til Odense Universitetshospital er forsvundet under rejsen gennem Tyskland. Mandag aften er en ny forsendelse ankommet i Kastrup fra Kina.

Opdatering
Clock23. sep 2020, kl. 19:47
Det fremgik tidligere af denne artikel, at en million mundbind var forsvundet. Det er ikke korrekt. Det korrekte antal forsvundne mundbind er 450.000, oplyser Region Syddanmark.
Clock23. sep 2020, kl. 19:47
Artikel er dertil opdateret med skriftlige citater fra Region Syddanmarks presserådgiver Carsten Bruun.

Der er knaphed på masker på de danske sygehuse, hvor sundhedspersonalet er rådet til at spare på værnemidlerne i den kommende tid. 

I slutningen af sidste uge var et fly ellers på vej til Danmark med 450.000 masker bestilt af Region Syddanmark.

Men i weekenden kunne man konstatere, at maskerne aldrig nåede frem.

- Vores leverandør er samarbejdspartner og leverandør i forvejen. De er lige så overraskede som os over, at leverancen ikke er blevet leveret til os, skriver presserådgiver ved Region Syddanmark Carsten Bruun i en mail til TV 2/Fyn.

- Vi ved ikke, hvor mundbindene er, men de er tilsyneladende solgt til anden side, fortsætter han.

Carsten Bruun oplyser, at Region Syddanmark ikke har betalt for mundbindene.

Mail sendt ud til personalet

Søndag eftermiddag blev en mail sendt ud til personalet på Odense Universitetshospital, hvor de blev orienteret om situationen. 

Heri blev det ifølge Politiken slået fast, at manglen på kirurgiske masker på sygehuset i øjeblikket er kritisk.

Overlæge ved Odense Universitetshospital Joachim Hoffmann-Petersen bliver også kontaktet af flere læger, der er bange for at blive smittet og dermed komme til at bringe smitten videre til kollegaer og patienter.

- Hvis vi selv smitter de svage patientgrupper, så skaber vi nye patienter for os selv. Dermed skabes en situation, hvor der kommer flere patienter, men færre sundhedspersoner på arbejde, fordi de skal holde sig hjemme i en til to uger i tilfælde af smitte, siger han til Politiken. 

Ny sending ankommet

I øjeblikket er der nye leverancer på vej til de danske sygehuse, og flere virksomheder er også i gang med at omlægge deres produktion, så de kan bidrage med værnemidler.

- Vi oplever blandt andet, at de ordrer, der er på vej, blier annulleret og solgt til anden side, skriver presserådgiver Carsten Bruun.

- Vores indkøbsteam følger derfor ligenu alle ordrer tæt hele vejen fra vores leverandører i udlandet, til de lander på vores lager i Syddanmark.

Siden forsendelsen med masker til Odense Universitetshospital forsvandt i Tyskland, er et andet fly landet i Kastrup med 500.000 nye masker, testudstyr og beskyttelsesdragter ombord.