Enhedslisten: bliver der brug for ny skole i Odense?

Planer om at bygge op imod 3000 nye boliger i det indre Odense får Enhedslisten til at spørge, om der også er planer om en ny skole og daginstitutioner.

Alene på Odense Havn er der planer om at bygge 2500 boliger. Hertil kommer flere hundrede nye boliger bla. ved Rugaardsvej og Vestre Stationsvej.

Derfor rejser Enhedslisten i Odense spørgsmålet om Børn- og Ungeforvaltningen har planlagt at øge skolekapaciteten i området, og hvor mange daginstitutioner, der bliver brug for.

Hvis der er brug for en helt ny skole, vil Enhedslisten gerne have at vide, hvor den skal ligge.

Spørgsmålene kommer bla. på den baggrund, at der allerede nu er pladsproblemer på skolerne og mangler børnepasningstilbud i området

Enhedslisten beder om at få spørgsmålene besvaret på byrådsmødet d. 14. ferbruar.

Børn- og Ungerådmand Jane Jegind siger, at hun ikke på stående fod kan give et detaljeret svar på, hvor langt man er nået med at lægge planer for området.

Behovet for skole- og pasningspladser afhænger blandt andet af, hvilken type boliger, der bliver tale om. Hvis det er ældre- og studenterboliger er behovet mindre end hvis det er familieboliger beregnet for tilflyttere.

- Men vi er obs på det, og jeg ved, at Børn- og Ungeforvaltningen er i løbende kontakt med By- og Kulturudvalget, netop for at være med på udviklingen.