Enhedslisten i Odense: Træk politianmeldelse tilbage

Odense Kommune har meldt to aktivister til politiet, fordi de forstyrrede byrådsmøde. Harmløs aktion, mener Enhedslisten i Odense.

På et byrådsmøde 22. maj lavede Socialistisk Ungdomsfront, SUF Odense, en aktion, hvor to politiske aktivister kastede 1.000 stykker papirsnøgler i byrådssalen, efter det blev vedtaget, at 1.000 boliger skal rives ned i Vollsmose.

Efterfølgende er aktivisterne blevet meldt til politiet af Odense Kommune, da det er ulovligt at forstyrre et byrådsmøde. Nu vil Enhedslisten, hvoraf den ene af aktivisterne er medlem, have politianmeldelsen trukket tilbage.

- Enhedslisten Odense støtter ikke aktionen, selv om vi har forståelse for den frustration, man kan føle over en byrådsbeslutning, som opleves som overgreb mod flere tusind mennesker i vores by, siger Enhedslistens politiske ordfører i Odense, Reza Javid.

- I Enhedslisten mener vi, at det er en unødvendig overreaktion fra kommunens side at melde unge mennesker, som laver en harmløs aktion med papirnøgler til politiet, lyder det videre i pressemeddelelsen fra partiet. 

En lignende episode er tidligere sket i Aarhus Byråd, og her blev aktivisterne ikke politianmeldt, nævner Reza Javid, der kalder aktionen i Odenses byrådssal for “harmløs”.

Rådmand: De skal stå til ansvar

Ældre- og handicaprådmand Søren Windell (K) er dog langt fra enig i den vurdering. Han kalder aktionen for "et angreb" og mener ikke, aktivisterne skal gå fri. 

- Det synes jeg ikke man skal, siger byrådsmedlem Søren Windell (K) til TV 2/Fyn. 

- De fik flere gange af vide af borgmesteren, hvordan de skal opføre sig under et byrådsmøde. Det skal de stå til ansvar for, siger Søren Windell.

Han undrer sig over, at netop Enhedslisten gerne ser, at politiet ikke skal involveres yderligere i sagen.

- Jeg tror ikke, de havde haft samme holdning hos Enhedslisten, hvis det havde
været KU (Konservativ Ungdom, red.), der havde stået bag, siger Søren Windell. 

Var det ikke en harmløs aktion?

- Nej, det var alt andet end harmløs. De kastede nøgler i nakken på et byrådsmedlem, siger Søren Windell, der beretter, at nogle byrådsmedlemmer følte sig utrygge.

Han kalder samtidig aktionen for "nøje planlagt" samt et "lovbrud" og et "angreb". 

Hvis man forstyrrer et byrådsmøde, kan man ifølge straffeloven blive straffet med en bøde eller en fængselsstraf på op mod to år.

Opdatering
Clock07. jun 2019, kl. 17:26
Artiklen er opdateret med en reaktion fra Søren Windell, der var til stede under aktionen.

 

Oversigt

    Oversigt