Strømmen er tilbage efter mere end 12 timers afbrydelse i Odense

Flere tusinde odenseaneres strøm er i nat blevet afbrudt, og her til morgen er problemet endnu ikke forløst. Klokken 15 er et realistisk bud fra VoresElnet.

Clock31. dec 2020, kl. 08:49
Artiklen er opdateret og gennemskrevet med citater fra VoresElnet.
Clock31. dec 2020, kl. 09:18
Opdatering fra VoresElnet: Vi har nu 1656 uden strøm, og forventer fortsat at alle har strøm igen kl. 15. Vi kan oplyse, at første fejl er lokaliseret, og der er gravet ned til fejlen. Elektrikerne er i gang med at reparere kablet. Vores målevogn er ved at lokalisere den anden fejl i jorden. Så snart den er fundet står gravehold og elektrikere klar til også at udbedre denne fejl.
Clock31. dec 2020, kl. 15:23
Vores Elnet meddeler klokken 15.15, at begge fejl, der opstod natten til torsdag, er udbedret, og at elforsyningen til samtlige husstande i Vollsmose er genetableret.

Flere fynboer i området omkring Skibhuskvarteret, Vollsmose Alle, Bøgeparken, Birkeparken, Hybenhaven, Slåenhaven og Tjørnehaven fik natten til torsdag afbrudt strømmen. Først efter klokken 15.00 torsdag blev strømforbindelsen genetableret, efter teknikere i timevis havde arbejdet med at få løst problemet, som beskrives som en større 10kv fejl.

- Vi har fundet den ene af de to fejl, og er ved at grave ude på stedet ved Vollsmose Alle, siger Lene Højbjerre Callesen, der er kommunikationsansvarlig, først på eftermiddagen torsdag.

Der graves på livet løs på Vollsmose Alle.
Der graves på livet løs på Vollsmose Alle.
Foto: Jonas Mattsson

Teknikerne begyndte arbejdet klokken 02.00 natten til torsdag, hvor fejlen først opstod.

Kontakter politiet

I alt 2.354 odenseanere i området blev påvirket af strømafbrydelsen. Det fik en del til at ringe til politiet natten til torsdag. 

- Og det er ikke nødvendigt, oplyser politiet på Twitter.

Hvad med fisken i køleskabet?

Strømafbrydelsen blev bemærket allerede i nat da det skete, af en flok beboere i Skibhuskvarteret, som skrev om strømafbrydelsen på deres beboergruppe på Facebook. 

I beboergruppen på Facebook adavarede en enkelt om, at man skulle holde øje med sin fisk. En anden skrev, at så længe man ikke åbnede køleskabsdøren, så skulle det nok gå. 

Ifølge en artikel fra Bolius er det rigtig nok. Hvis ikke man åbner lågen, kan maden i køleskabet holde sig i et par timer, måske mere.

 

Mad i fryseren kan holde sig i 24 timer uden strøm.

Krydset på Vollsmose Alle ligger helt mørkt hen.
Krydset på Vollsmose Alle ligger helt mørkt hen.
Foto: Jonas Mattsson

Det kan måske være en fordel, at stille maden udenfor, men hold øje med temperaturen, og sørg for, at der ikke kan gå dyr i det.

Skulle hele middagen være spoleret, er det ikke VoresElnet, der skal tage sig af din regning. Du skal i stedet kontakte dit forsikringsselskab og anmelde skaden til dem.