I det fynske folks tjeneste

Erstatning til hussælger

Den odenseanske ejendomsmægler Kim Toftdahl, Nybolig Hunderup skal betale erstatning til sin tidligere kunde Jan Bekker.

Hussælgeren Jan Bekker hængte sidste år et stort banner op, hvor han advarede mod ejendomsmægleren, der solgte hans hus. Han mente, at han var blev snydt for at tjene 100.000 på salget af sit hus. Og det har Klagenævnet for Ejendomsformidling nu givet ham ret i.

Ejendomsmægleren afviste dengang Jan Bekkers beskyldninger om at han havde holdt et overbud på 100.000 kr. hemmeligt, og at han er mere interesseret i købere, der selv skal sælge.

Ikke desto mindre har Klagenævnet for Ejendomsformidling givet Jan Bekker medhold. Nybolig Hunderup skal betale 18.200 kr. i erstatning til Bekker.

Blev snydt for 100.000 kr.

I sommeren 2006 valgte Jan Bekker at sætte sin ejendom på Clausens Allé 16 i Dalum, Odense, til salg. Adressen var attraktiv og flere henvendte sig lynhurtigt til mægleren for at få fremvist boligen.

Ejendommen blev solgt til den udbudte pris på 3,4 mio. men senere viste det sig, at et ungt par havde tilbudt at give 100.000 mere. Men for ejendomsmægleren var der en ide i at sælge til den første køber. Han skulle nemlig selv af med sin bolig og mægleren kunne dermed score endnu et salær. Det skulle det unge par ikke.