I det fynske folks tjeneste

Et af de største byggerier: 240 nye boliger i Odense

Topdanmark Ejendom investerer omkring 400 millioner kroner i fire nye boligkarreer på Østerbro i Odense. Boligerne bygges, hvor Coop tidligere havde lager.

00:17

Byggeriet på 18.500 kvadratmeter bliver et af de største enkeltstående boligbyggerier i Odense. I alt bliver der bygget 240 lejligheder på adressen Østerbro 41.

Byggeriet af de nye boliger begynder allerede i efteråret 2017, og lejlighederne forventes at blive på mellem 65 og 100 kvadratmeter.

Odense Kommune har gennemført en stor byudvikling på Østerbro, i 14 forskellige underprojekter er der etableret nye byrum og mødesteder og skabt bedre forhold for gående og cyklister.

Læs også Odense får 10 millioner kroner til fornyelse af Østerbro

- Da jeg en kold eftermiddag i januar måned i år kørte rundt i Odense, blev jeg overbevist om, at Østerbro bydelen skulle være stedet for pensionsselskabets næste store boligprojekt. Langs vejene stod der "Østerbro - et godt sted at bo", siger Topdanmark Ejendom A/S administrerende direktør Søren Kempf Holm.
 
Bebyggelsen opføres som fire boligkarreer i en åben struktur med grønne friarealer. Den første etape af byggeriet forventes at stå færdig i efteråret 2018.

Læs også Ønske om ny hal på Østerbro i Odense

Det er Humlebo Gruppen, som sælger det omfattende boligprojekt til Topdanmark Ejendom A/S.
 
- Det har været et utroligt tilfredsstillende forløb. Vi har fra dag et af haft et konstruktivt samarbejde med pensionsselskabet, hvor vi i fællesskab har udviklet projektet til det flotte byggeri, det ender med at blive, siger Vagn Rasmussen, indehaver af Humlebo Gruppen.   

Borgmester og rådmand glæder sig

- Jeg er meget glad for at byde Topdanmark Ejendom velkommen i byen, ikke mindst fordi selskabet lægger op til at bygge boliger, som helt almindelige lønmodtagere har råd til, Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (S).

- Det er lykkedes at skabe en fælles identitet og en ny optimisme i Østerbro-kvarteret, og den her store investering vil skubbe yderligere til den positive udvikling, siger By- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

Bebyggelsen opføres som fire boligkarreer i en åben struktur med grønne friarealer. Den første etape af byggeriet forventes at stå færdig i efteråret 2018. Foto: Creo Arkitekter

Læs også Østerbro i Odense shines op