I det fynske folks tjeneste

Et sikkert tegn på sommer: Huerne kommer

Onsdag fik den første student på Syddanmarks største gymnasium, Tietgen Handelsgymnasium i Odense, sin blå hue på.

Foto: Ole Holbech

Sommeren er over os og som så mange andre somre før så vrimler det om lidt med studenterhuer i alle regnbuens farver.

Men før flere års slid og slæb med snuden begravet i bøgerne og fingeren i vejret belønnes, så skal studenterne møde censor og den grønne dug en sidste gang.

Sådan var det også for Lykke Sarah Vælds Albrektsen fra klasse 311 på Tietgen Handelsgymnasium. Inden hun kunne lade sig krone med en flot ny studenterhue, skulle hun igennem en eksamen i mundtlig psykologi, før hun kunne blive den første student på Syddanmarks største gymnasium.

Det var en spændt student, der måtte vente på lærer og censors votering. 

- Det gik ikke helt så godt. Jeg kunne ikke svare på alt de spurgte om, men jeg håber det er nok til et 4-tal, fortæller Lykke Sarah Vælds Albrektsen.

Klokken 9.00 skete det så endelig, Lykke Sarah Vælds Albrektsen blev den første af sin årgang, der fik en blå hue på hovedet, overrakt af rektor Gitte Bargholt.

- Jeg havde håbet på en højere karakter. Men jeg er glad for, at det nu er overstået , siger en lettet Lykke Sarah Vælds Albrektsen

Resten af årgangen på Tietgen Handelsgymnasium udklækkes i løbet af denne uge, hvor efter de kan se frem til de traditionsrige studenterfester, inden de officielt er færdige ved dimissionen den 25. juni.

 

01:38 Luk video