Eventyr møder rock: H.C. Andersen festival præsenterer stort show

Til august kan man på H.C. Andersen Festivals opleve et stort show i Munke Mose, der blander H.C. Andersens liv og Pink Floyd. Bag showet står en lokal duo.

I august sidste år måtte fynboerne og andre turister undvære fejring af den fynske eventyrdigter H.C. Andersen, da covid-19 satte en stopper for H.C. Andersen Festivals 2020.

Men nu er der godt nyt til eventyrfans. Festivalen vender tilbage i 2021 med et stort show som en af hovedattraktionerne i Munke Mose. 

Det skriver H.C. Andersen Festivals i en pressemeddelelse.

Bag showet står duoen Michael Lund og Kim Dahl fra Odense, "Mænd uden slips", der har en klar vision med showet.

- Vi vil give fynboerne noget, de ikke har set før, et fedt show og noget at tage med hjem, som de kan snakke videre om, siger Michael Lund i pressemeddelelsen.

Pink Floyd og Andersen 

I 2019 var det kunstergruppen Wecreatemagic, der stod bag et spektakulær showe med 3D-animation, to kæmpe vandpumper og masser af lys og lyd i Munke Mose.

Dette års show bliver en nyfortolkning af eventyrforfatterens selvbiografi "Mit livs eventyr", fortalt som visuelt teater kombineret med lyden af Pink Floyd. 

- Vi vil gerne komme med vores bud på, hvad der gjorde H.C. Andersen til den, han var, og hvordan hans liv ville have set ud, hvis han havde levet i vor tid. Derfor læste vi hans selvbiografi og valgte nogle hændelser og perioder ud, der efter vores mening definerede Andersen, siger Kim Dahl.

quote Hvis H.C. Andersen havde levet i vor tid, kunne han godt have lignet Pink fra filmen "Pink Floyd - The Wall," og samtidig er Pink Floyds musik enormt visuel velegnet

Michael Lund, Mænd uden slips

Showet kommer til at gå gennem H.C.Andersens fødsel i Odense, mødet med latinskolen, hans store forelskelse i Riborg, dannelsesrejsen til Tyskland, Frankrig og Schweiz og udnævnelsen som æresborger i Odense i 1867. Og så er der masser af god lyd til ørerne.

- Hvis H.C. Andersen havde levet i vor tid, kunne han godt have lignet Pink fra filmen "Pink Floyd - The Wall," og samtidig er Pink Floyds musik enormt visuel velegnet. Derfor har vi taget nogle af Pink Floyds kompositioner, men lavet dem om til andre genre og bruger dem til både skyggeteater, ballet og akrobatik, siger Michael Lund.

Bevis på realitet

Duoens show er det første bevis på, at man kan se frem til H.C. Andersen Festivalen i sommeren 2021.

Duoen "Mænd uden slips" står bag det nye store show på H.C. Andersen Festivalen 2021.
Duoen "Mænd uden slips" står bag det nye store show på H.C. Andersen Festivalen 2021.
Foto: H.C. Andersen Festival

Og det glæder festivalkontoret, at de trods en usikker tid kan se frem til festen i slutningen af august.

- Jeg er vildt glad for endelige at kunne præsentere det første af årets store festivaloplevelser. Også fordi, vi på den måde får fortalt byens borgere og gæster, at de kan begynde at glæde sig til uge 34. Det ser heldigvis ud til, at coronas indflydelse på årets festival bliver mindre og mindre, men vi tager naturligvis alle de nødvendige forholdsregler, siger festivaldirektør Peter Bøgholm og tilføjer:

- Jeg glæder mig til showet i Munke Mose, og jeg er glad for, at det i år er fynske kunstnere, der står bag et af vores fyrtårne. 

H.C. Andersen Festival 2021