I det fynske folks tjeneste

Exit poll: Anker Boye bliver borgmester

En spritny exit poll fra DR lavet af Capacent, der blev offentliggjort klokken 19.20, viser, at den røde blok har flertal, og at Anker Boye bliver borgmester.

Anker Boye bliver borgmester.

Målingen, der blev offentliggjort 40 minutter før, at valgstederne lukker, viser også, de Konservative får en kæmpe lussing. Partiet går 14,2 procent tilbage fra valget i 2005 til 21,0 procent.

Samlet vindet den røde blok hele 57,9 procent af stemmerne, hvis man skal tro DRs exit poll.

Til gengæld stormer SF frem. Partiet får 18,9 procent af stemmerne - 10,2 procent flere end ved sidste valg, og det hjælper Anker Boye til magten.
- Nu er det jo kun en exit poll, men vi er glade for, at tingene går vores retning, siger politisk ordfører, Thomas Funding, fra Socialdemokraterne. 

Socialdemokraterne går kun en smule tilbage: Til 31,0 procent - svarende til en nedgang på 1,6 procent.

Venstre får 12,6 procent af stemmerne - en nedgang på 5,8 procent i forhold til 2005, mens Dansk Folkeparti får 7,3 procent af stemmerne. Det er 2,7 procent flere end ved sidste valg.

Enhedslisten får 4,3 procent - det er 2,3 procent færre end i 2005.
 
En exit poll er en stikprøveundersøgelse, hvor vælgere umiddelbart efter deres stemmeafgivelse spørges, hvorledes de har stemt. Den betragtes som regel som mere valid end en meningsmåling.