I det fynske folks tjeneste

Facebook: Vi vil bruge lokal arbejdskraft

Det amerikanske firma bekræfter over for TV 2/Fyn, at der er investeret 100 millioner kroner i ny transformerstation, men fastholder, at der ikke er truffet endelig beslutning om byggeri.

Foto: Anders Høgh

Facebook har i første omgang hyret det internationale entreprenørfirma Mace til at planere og klargøre grunden i Tietgenbyen til det forventede datacenter.

Men fynske virksomheder og fynsk arbejdskraft kan se frem til beskæftigelse med etablering af datacentret, hvis og når Facebook går i gang med byggeriet af datacentret.

Det oplyser Facebook i en engelsk mailkorrespondance med TV 2/Fyn, en korrespondance, der er formidlet igennem Peter Andreas Münster, Facebooks nordiske kommunikationschef.

- Vi har en generel holdning til at bruge lokal arbejdskraft og lokale materialer, hvor det kan lade sig gøre. Og det vil vi også gøre, hvis vi beslutter os for at bygge i Odense, skriver Facebook.

Facebook ønsker ikke direkte at sætte tal på det fynske datacenter, men sammenligner med sit datacenter i Luleå i Sverige, hvor byggeriet, der tog to år, løb op i 1,5 milliarder svenske kroner.

- Projektet genererede en samlet omsætning på 4,1 milliarder svenske  kroner og 2000 job rundt om i Sverige, hedder det.

Læs også Endelig: Facebook har købt Odense-grund uden forbehold

 Helt generelt, oplyser Facebook, skaber etableringen af selskabets datacentre normalt investeringer på flere hundrede millioner dollars, tusinder af jobs inden for byggeriet og snesevis af længerevarende faste job.

I mailkorrespondacen bekræfter Facebook også, at der er en transformerstation på  cirka 100 millioner kroner under opførelse i Tietgenbyen.

Samtidig understreger selskabet dog, at man normalt liner op i god tid og får tilladelser, forbereder anlægsarbejder og sågar i enkelte tilfælde - som i Odense - etablerer transformerstationer, inden man beslutter sig endeligt for at etablere sig.

- Det tager år at udvikle et projekt og få en ny placering klar til et nyt datacenter. Vi kan ikke for nærværende sige noget mere præcist om, hvornår vi beslutter os for, om Facebook rykker til Odense, hedder det i mailen til TV 2/Fyn.