Fællesbestyrelse: Anker viser rettidig omhu

Det er rettidig omhu, når Anker Boye allerede nu melder ud, at han ikke genopstiller. Det mener formanden for partiets fællesbestyrelse.

Det var en overrasket formand for Socialdemokratiets fællesbestyrelse, der tidligere på ugen blev ringet op af Anker Boye og modtog meldingen om, at borgmesteren ikke genopstiller som spidskandidat for partiet ved næste kommunalvalg.

- Det var en overraskelse, men han sagde samtidig, det var en beslutning, han har truffet for lang tid siden, fortæller Mads Søndergaard Thomsen til TV 2/FYN.

Overraskelsen til trods, mener han, at udmeldingen kommer på det helt rigtige tidspunkt:

- Jeg synes, at Anker udviser stor respekt for vores parti her i byen. Han ved, at vi går ind i en sæson, hvor der er generalforsamlinger, og hvor der skal vælges en spidskandidat, siger Mads Søndergaard Thomsen.

I april holder partiet repræsentantskabsmøde, hvor der skal vælges ny spidskandidat.

Jeg synes, at Anker udviser stor respekt for vores parti her i byen

- Jeg synes, det er helt rigtigt, at han gør det på det her tidspunkt, og jeg har stor respekt for den måde, han har grebet det an på, siger Mads Søndergaard Thomsen og forklarer, at hvis Anker Boyes udmelding ikke var kommet nu, så ville partiet risikere at stå med en spidskandidat i april, der kort efter ville trække sig.

- Jeg tror, det her giver os en god mulighed for at få en rigtig god proces omkring valget af en ny spidskandidat, siger fællesbestyrelsens formand.

Nye kandidater til posten kan melde sig frem til repræsentantskabsmødet 4. april.

Se hele interviewet med Mads Søndergaard Thomsen her, og hør blandt andet, om han mener, der er oplagte kandidater til at overtage posten.