I det fynske folks tjeneste

Fængsel for spritkørsel og uagtsomt manddrab

En 26-årig mand fra Svendborg blev torsdag idømt fængsel i 1 år og 6 måneder og frakendt førerretten i 5 år for spirituskørsel og uagtsomt manddrab på sin 24-årige kammerat.

Den 20. maj 2011 om morgenen på vej hjem fra en bytur i Odense kørte den 26-årige sin Audi ud ad Ørbækvej  med en promille på 2,03 .

Og han kørte med en hastighed, som vidner bedømte til 150-180 km/t., hvor han måtte køre 60. Han kørte over for rødt lys 2 gange.

I et venstresving mistede han herredømmet over bilen og kørte ud i rabatten i højre side og ramte en lygtepæl og nogle træer. Bilen blev totalt knust, bortset fra førerpladsen.

Den 24-årige kammerat fik revet en arm af og døde straks som følge af talrige kvæstelser.

Bilinspektøren beregnede hastigheden til mellem 119 og 151 km/t.
Den 26-årige kunne i retten ikke huske kørslen og nægtede derfor at have ført bilen.

Anklageren påviste, at der var aftryk fra sikkerhedsselen på tiltaltes venstre skulder, og at der var blod og vævsrester på højre dørstolpe, svarende til, at afdøde havde fået højre arm revet af.

Bilinspektøren forklarede, at bilens højre side havde ramt et træ, og at der var blod på træet. Der var en brudlinje i bilens tag og bund gennem passagersædet.

Politiets billeder viste, at det eneste sted, man kunne have overlevet i bilen, var på førerpladsen.

Den 26-årige valgte til sidst at anerkende, at det var ham, der havde ført bilen. Han gav udtryk , at han var meget ked af det skete.

Han ønskede sig løsladt efter domsafsigelsen, men retten besluttede at efterkomme anklagerens anmodning om, at han fortsat skulle være varetægtsfængslet på grund af sagens grovhed.

Han modtog dommen.