Fængselsrabat til fynsk spekulant: Nu anker han

Pantebrevshandleren René Müller får rabat i straffen i Retten i Odense på grund af lang sagsbehandlingstid. Nu anker han sagen.

Den fynske pantebrevshandler er onsdag blevet idømt fængsel i tre år, fordi han begik underslæb og skyldnersvig for cirka 35 millioner kroner.

Retten i Odense har i næsten fuldt omfang fundet René Müller skyldig i de anklager, som Bagmandspolitiet havde rejst mod ham. Tiltalen lød på godt 40 millioner kroner.

Men den 45-årige tiltalte har straks anket til Østre Landsret, oplyser hans forsvarer ifølge fyens.dk.

"Dommen blev anket umiddelbart efter afsigelse med påstand om frifindelse. Derudover har hverken Rene Müller eller jeg kommentarer til sagen eller dommen, " skriver Jakob Lund Poulsen i en mail til fyens.dk.

Straffen er mildnet noget, fordi der er gået så lang tid, siden forbrydelserne blev begået, fremgår det af onsdagens dom.

Under sin procedure for nylig krævede anklager Andreas Laursen en straf på fængsel imellem tre et halvt og fire år.
 

Müller tilegnede sig et provenu på 35 millioner kroner i forbindelse med salg af pantebreve, og dermed blev Eik Bank udsat for tab, fastslår domsmandsretten.

Banken havde transport i pantebrevene, da underslæbet blev begået i slutningen af 2007 og i begyndelsen af 2008. Pantebrevene angik ejendommen Amagertorv 29 i København.

Under sagen har den 45-årige nægtet sig skyldig

 Samme holdning har han haft til anklagemyndighedens påstand om, at det var skyldnersvig, da han overdrog malerier og møbler over næsten en million kroner fra sit selskab til sig selv. Men denne manøvre er også kriminel, mener retten.
 
På grund af finanskrisen og efter en stribe kritiske artikler i Jyllands-Posten var Müllers selskab i alvorlige vanskeligheder, og forretningen med salg af pantebreve og ejendomme var stort set ophørt.
 Derfor må det have stået den 45-årige klart, at han med sine dispositioner udsatte både sine kreditorer og Eik Bank for tab og risiko for tab, lyder det i rettens konklusion.
 
Anklageskriftet er dateret december 2014 - altså mere end seks år, efter at kriminaliteten blev begået.
 
I øvrigt var Eik Bank blandt de pengeinstitutter, som kollapsede efter finanskrisen.
 
Statens såkaldte skraldespandsselskab, Finansiel Stabilitet, hævder, at bankens ledelse optrådte uansvarligt og har anlagt en omfattende retssag. Kravet er erstatning på en kvart milliard kroner.

Oversigt

    Oversigt