I det fynske folks tjeneste

Færgehans tilbage på søen: Danmarks mindste færge sejler igen

Efter måneders forberedelse er Danmarks mindste færge, Færgehans, klar til at tage ud på sin første officielle sejlads som bevaringsværdigt fartøj.

1 af 3

Siden nytår har foreningen MF Færgehans arbejdet på igen at gøre Danmarks mindst færge klar til at gå på vandet.

Blandt andet er færgelejerne ved Stige/Bogø blevet repareret, ligesom Færgehans selv har fået en tiltrængt ansigtsløftning. Arbejdet er dog langt fra færdigt, og det endelige mål er, at Færgehans kommer på værft, hvor den skal gennemgå en total restaurering og føres tilbage til den stand færgen var i, da den blev leveret til Stige Færge af Lindøværftets lærlingeafdeling i 1987.

Men inden da er Færgehans nu igen klar til at sejle med passagerer. det skriver foreningen MF Færgehans i en pressemeddelelse.

Sæsonen starter onsdag den 25. maj, hvor Danmarks hyggeligste færge ankommer kl. 16:45 i fuld galla til sin gamle plads ved færgelejet i Stige. Her deltager færgen i Stige Borgerforenings arrangement, hvor de officielt overtager det gamle færgehus, som færgemændene brugte, da Stige Færge sejlede. 

Samme aften sejler Færgehans til Stige Ø for at deltage i årets første Cruise Night, som blandt andet arrangeres af Søpavillonen. Her kan gæsterne se en masse amerikanerbiler og ditto motorcykler, bagagerumssalg og opleve Les Mann, der giver koncert. Efter koncerten vender Færgehans tilbage til Stige og Bogø. Til begge arrangementer er der gratis adgang.

Fra fredag den 27. maj til søndag den 29. maj deltager Færgehans ved Odense Havnekulturfestival 2016. Her byder foreningen MF Færgehans på sejlads for medlemmer, koncert med Pastor Olsen kvartetten, Mavedans ved Natashia Ninet, eventyrfortællinger for børn og barnlige sjæle ved John Bonde, udstilling om Stige Færge og meget andet. 

Resten af sæsonen 2016, der strækker sig fra maj til september, kan Færgehans opleves ved Cruise Nights, Fjordens dag, medlemssejladser og flere andre arrangementer.

Foreningen MF Færgehans drives udelukkende af private midler og støttes således hverken af Odense kommune eller andre offentlige institutioner.