Faldefærdigt skib skæmmer Odense

Den gamle biograf på hjørnet af Østre Stationsvej i Odense - kaldet skibet - er i totalt forfald. Ruderne er knuste og facaden er præget af graffiti i et sådant omfang at odenseanerne kalder området for en kirkegård.

Det skulle have været en præsentabel indgang til Odense midtby fra Østre Stationsvej. Men i dag er Kongens Torv alt andet end kongelig. Facaden på den gamle biografbygning er præget af smadrede ruder, grafitti, lappeløsninger og ukrudt.

- Jeg synes det er grimt og ganske forfærdeligt at se på. Man burde rive det ned, det pynter ikke i vores by, siger Jytte Jakobsen fra Odense.

Ombygningen gik i stå da firmaet bag, Keops Development, gik konkurs i efteråret. Siden er bygningen sygnet hen.

- Det er en skamplet. Den er hverken køn eller funktionel og burde rives ned, siger Jesper Knudsen.

Heller ikke de handlende i Kongensgade er tilfredse med forfaldet af det, der skulle have været et indbydende handelscenter med parkeringspladser.

- Det er jo lidt en kirkegård med døde bygninger. Det står tomt hen og pynter slet ikke. Det trækker jo ikke folk til området, siger Jan Hvedstrup, der er butiksbestyrer i Surf & Ski.

Kommunen magtesløs

Politikerne i Odense er heller ikke glade for forfaldet, men føler sig magtesløse.

- Vi har ingen myndighed til at vedligeholde en privat bygning. Byen er ikke tjent med en så rædselsfuld bygning på et så centralt sted, men vi kan ikke gribe ind før den er kondomeringsmoden, og der er jo tale om et nyt hus, siger rådmand Anker Boye(S).

Skibets nuværende ejer, Atlas Management, siger, at den snart vil udbedre skaderne.