Får for lidt for at aflevere huset til letbane

En ekspropriation er et voldsomt indgreb for de fleste, og derfor er en erstatning på markedsprisen for lille, mener parcelhusejernes landsforening.

Når Odense Kommune for eksempel vil indrage huse eller have til en letbane, får de berørte kun den aktuelle markedspris for det som kommunen har brug for. Og det er for lidt, mener parcelhusejernes landsforening.

- Der er ingen kompensation for svie og smerte og tab af livskvalitet. Det synes vi jo, at man skulle have ret til at få, siger Allan Malskær, der er landsformand for Parcelhusejernes Landsforening.

Odense Kommune har valgt at orientere de 184 berørte borgere i god tid, og altså inden at finansieringen af letbanen er helt på plads.

- Mig bekendt mangler man et tocifret millionbeløb, inden man kan komme i gang med letbanen. Så tænk nu hvis det aldrig kommer i gang. Der ligger et juridisk problem i det her, siger Allan Malskær.

- Parcelhusejerne står ikke særligt godt. De står faktisk ad pommern til. For der er ingen der kan svare på, hvornår letbanen kommer, så man ligger i et limbo, hvor man ikke kan finde ud af, hvad man skal, og det er en møg-hamrende ubehagelig situation. Så jeg vil klart anbefale, de der skal flytte på grund af ekspropriation, at de får advokathjælp, siger formanden for Parcelhusejernes Landsforening.