I det fynske folks tjeneste

Far og 4-årig søn bliver skilt fra hinanden

Den bosniske far er blevet udvist af Danmark, fordi Udlændingestyrelsen mener, han er for få timer sammen med sin søn - til trods for, at far og søn rent faktisk er sammen hver dag.

02:35

Jasmin Kremo er knust ved udsigten til at skulle rejse fra sin søn, Santino, om en måned.

1 af 2

Dagene for leg og samvær i Odense er talte for Jasmin Kremo og hans søn, Santino på 4 år. Faren opfylder ikke EU-reglerne.

- Jeg føler, at de ikke synes, at jeg har et værdigt familieliv at beskytte, selvom jeg har været sammen med min søn i fire år siden hans fødsel, siger Jasmin Kremo til TV 2/FYN.

Efter familiens udenlandsophold fra 2009 til 2012, først i Schweiz, dernæst Bosnien, vendte moren hjem i december til Odense med Santino - Jasmin Kremo fulgte efter i april i år og søgte om opholdstilladelse og familiesammenføring med sin søn ud fra reglerne om fri bevægelighed i EU. Men nu har han igen fået afslag af 2 grunde.

Den ene er, at Bosnien-opholdet var for langt i forhold til reglerne, hvilket kaldes kontiunitetsbrud.

- Der er følelser her, som er meget mere vigtige end paragraffer, siger Jasmin Kremo.

Den anden grund er, at Jasmin Kremo i første omgang anførte, at han i en kortere periode kun var sammen med sønnen i få timer om ugen, men ifølge begge forældre, har de siden gentagne gange gjort opmærksom på, at der nu er dagligt samvær.

Advokat: Det er brutalt og grundløst

Jasmin Kremo og drengens mor har fælles forældremyndighed. Og moderen har også skrevet en erklæring om, at det er vigtigt for hende, at sønnen og hans far stadig er sammen.

- Man kan ikke bare forklare en 4-årig dreng, hvorfor far lige pludselig ikke kan tage med ud at fiske mere, siger Jasmin Kremo.

Jasmin Kremo har ikke råd til advokat og har selv kørt sin udvisningssag med Udlændingestyrelsen - en sag, der er helt urimelig. I hvert fald ifølge den advokat i familiesammenføringer, TV 2/FYN forelagde den for.

- Det er en familie som man brutalt skiller ad. Og det er der ikke nogen grund til overhovedet. De har ikke gjort noget ulovligt, og jeg ser ikke noget formål med at splitte dem ad, siger Lars Peter Dam, Odense.

Den nu udviste far, der tidligere har boet og arbejdet i Danmark som tolk i 15 år, har nu præcis en måned, til han skal tage afsked med sin søn.

- Jeg håber ikke, at det kommer så langt, siger han.

Klage behandles

Det er ikke lykkedes TV 2/FYN at få et interview med Udlændingestyrelsen om Jasmin Kremos sag. Men i en mail til TV 2/FYN skriver lederen af EU-kontoret i Udlændingestyrelsen Øzlem Gencay Akar om sagen:

- Der er ikke grundlag for opholdstilladelse efter EU-reglerne, fordi ansøger er indrejst efter et ophold uden for EU, og heller ikke muligheder efter de almindelige regler i Udlændingeloven. Afgørelsen efter de almindelige regler er dog påklaget til Udlændingenævnet, som vil træffe endelig afgørelse.