I det fynske folks tjeneste

Far: Skolen sorterer i danske og muslimske

De racistiske udtalelser fra en skoleleder i Odense er udtryk for en generel holdning til muslimer, mener far.

- Jeg er så skide træt af jer muslimer, som ødelægger undervisningen, sagde skoleleder Birgitte Sonsby på kontoret på Ejerslykkeskolen i Odense for 14 dage siden, da hun skældte en gruppe drenge ud, som havde forstyrret undervisningen i klassen.

Og for Shaib Mansoor, faren til en drengene, er det ikke blot en uheldig fortalelse - men udtryk for en generel holdning. Det skriver DR Fyn onsdag.

Da skolelederen dagen efter undskyldte ordvalget overfor Shaib Mansoor, fastholdt skolens souschef Jan Beck-Larsen nemlig, at skolen har et "generelt" problem med muslimske drenge, der forstyrrer undervisningen.

- Midt i samtalen nævner de det med muslimske børn og danske børn. Det vil sige, at de har sådan en sortering ovre på skolen, siger Shaib Mansoor til DR Fyn. Han optog mødet på bånd og har spillet det for DR.

Her fortæller souschef Jan Beck-Larsen, at skolen har "et generelt problem med muslimske børn", der bruger "vores danske normer" til at "snakke tingene ihjel" og flytte fokus fra undervisningen.

Og det problem har man aldrig med danske børn, siger han og forklarer, at det kan hænge sammen med, at skolen har mange muslimske børn.

For Shaib Mansoor beviser souschefens forklaringer dog, at skoleleder Birgitte Sonsbys udtalelse ikke var en fejl på grund af vrede. Derfor har han meldt hende til politiet for racisme.

Det er ikke lykkedes DR Fyn at få en kommentar fra souschef Jan Beck-Larsen.