I det fynske folks tjeneste

Får talentpris for at spille dreng

Han er nærmest blevet specialist i at spille barn, og nu bliver Kristoffer Helmuth belønnet for det med en talentpris.

Kristoffer Helmuth.

Kristoffer Helmuth spillede den unge Tvebak i Brødrene Løvehjerte, så publikum på Odense Teater slet ikke var i tvivl om, at han var et lille skrøbeligt pjok.

Og i vampyrgyseren Lad den rette komme ind spillede han drengen, der blev ven med en vampyr.

Nu bliver Kristoffer Helmuth belønnet for sin indsats med en af Reumert-juryens talentpriser, der uddeles til otte unge talenter indenfor scenekunsten.

- Det kom bag på mig, men jeg er sindssygt glad for at blive anerkendt for nogle roller, som jeg også selv er stolt af, fortæller Kristoffer Helmuth.

Og det er netop børnerollerne, der har vakt juryens opmærksomhed. I begrundelsen for prisuddelingen hedder det:

'Kristoffer Helmuth gravede dybt i barnets psykologi i sin første sæson som skuespiller. Han spillede en knuselskelig Tvebak i Brødrene Løvehjerte, og han var en hjertegribende ensom knægt i Lad den rette komme ind. Med en forknyt sårbarhed - og uskyldig nok til at forelske sig i en vampyr.'

Spørgsmålet er, om Kristoffer Helmuth risikerer at blive fastlåst i rollen, som ham der altid spiller børneroller. For i næste sæson kan han allerede nu se frem til at spille Ivan Olsen i Gummi T på Odense Teater.

- Det har jeg da også tænkt over, men jeg er ikke så bekymret for det, så længe jeg også laver andre ting. Og de er der heldigvis også, forklarer han og henviser til, at han lige nu spiller med i forestillingen Anonyme Sexister på Team Teatret i Herning.
Desuden skal han også spille med i forestillingerne Robot og Cirka lig med på Odense Teater.

- Og så skal jeg da heller ikke klage over at spille børneroller, når det netop er det, jeg får en Reumert for, siger han med et grin.

Kristoffer Helmuth er fjerde generation i skuespillerfamilien Helmuth, der blandt andet tæller Osvald og Frits Helmuth. 

Reumertpriserne uddeles ved et show i Operaen i København den 12. juni.

Også skuespiller Marie Knudsen Fogh, der blev uddannet i Odense i 2013 bliver hædret med en talentpris.

Herunder kan du se TV 2/FYNs indslag om Kristoffer Helmuth, da han spillede med i Brødrene Løvehjerte.

 

04:14

Nu slår Odense Teater dørene op til et af de helt store nordiske dramaer. Nemlig Astrid Lindgrens Brødrene Løvehjerte. Publikum vil formentlig få en stor oplevelse med forestillingen, men det vil den unge skuespiller Kristoffer Helmuth også. Han spiller nemlig sin hidtil største rolle.

Luk video