Farvel til kræften: Emma sætter punktum for sygdomsforløb med over 1.100 kilometer på cykel

Emma Greve nåede fredag i mål i Odense til det, der var afslutningen på både en cykeltur på over 1.000 kilometer og en ti år lang kamp mod kræft.

Det var et følelsesladet øjeblik, da Emma Greve fredag nåede i mål efter en 180 kilometer lang cykeltur fra Vordingborg til Odense. Til lyden af bifald og hujen kunne det gulklædte Team Rynkeby-felt køre under målporten omkring klokken 16.30.

Hele Emma Greves familie - med undtagelse af far, Mogens, der selv kørte med på ruten -  stod klar ved målet i Kongens Have til at tage imod den 25-årige odenseaner og resten af Team Rynkeby Odense.

Med tårer i øjnene omfavnede Emma Greve sin mor Annelise efter en strabadserende uge, hvor hun har tilbagelagt 1.112 kilometer på cykel rundt i Danmark.

Målet i Kongens Have var dog ikke kun afslutningen på en udmarvende cykeltur, men også en symbolsk afslutning på en ti år lang kamp mod kræft. 

- Det er en kæmpestor dag. Det er meget stort, siger hun.

Ti års kamp

I 2011 da Emma Greve var 14 år gammel fik hun konstateret lymfekræft. Det betød en ende på en spæd sportsdanserkarriere, og efter diagnosen fulgte en lang, hård kamp mod kræft. 

I sommeren 2011 var hun egentlig færdigbehandlet, men i september 2012 vendte kræften tilbage, og hun måtte igennem hele 104 kemokure på to år. Sidste behandling fik hun i 2014, og efter fem år med kontroller blev hun konstateret rask i 2019. 

- Efter mit sygdomsforløb gav jeg mig selv halvandet år til at lægge mit liv om. Den tid er gået nu, og jeg kan helt ærligt sige, at jeg har fået mit liv igen nu. 

- Så det er stort, siger hun til TV 2 Fyn. 

Velgørenhedscykelholdet Team Rynkeby cykler hvert år til Paris, og de penge, der bliver doneret, går til at hjælpe kritisk syge børn. Og under sit sygdomsforløb besluttede Emma Greve sig for at ville køre turen.

- Min far har cyklet med Team Rynkeby før, og da jeg blev syg tilbage i 2011 stiftede vi bekendskab med Team Rynkeby. Det har været en ventil for familien, så da jeg var syg, sagde jeg til mig selv, at hvis jeg er så heldig, at jeg bliver rask, så skal jeg cykle med, og det har jeg lige gjort siger hun med både et smil og tårer i øjnene. 

Fantastisk punktum

I år gik turen ikke til Paris, men snoede sig rundt på de danske landeveje på grund af coronasituationen. Emma Greve har tilbagelagt de mere end 1.100 kilometer sammen med sin far, Mogens Greve. 

- Det betyder alt. Det er guld værd. Det er ikke noget, man kan sætte en prismærke på. Det er en kæmpe, kæmpe oplevelse, og det giver så meget på alle parametre. Det er rigtig stort, siger hun. 

Og den følelse er gengældt hos Mogens Greve. 

- Det har været et klimaks på en rejse, der begyndte for halvandet år siden, da vi blev enige om, at vi ville sætte punktum for hendes sygdom ved at cykle til Paris. 

- Vi startede stille og roligt op med at træne. Hun kunne ikke cykle 20 kilometer i timen, og på den sidste uge har hun cyklet 1.100 kilometer uden at kny. Hun er ikke blevet skånet på noget tidspunkt, og hun har ført de føringer, hun skulle. 

- Jeg er megastolt af hende, og vi får sat et fantastisk punktum, siger Mogens Greve. 

Med en hård kamp i bagagen, betyder det også langt mere end slutningen på en cykeltur at krydse målstregen. 

- Det er starten på et nyt liv. Mit liv med kræft er slut, og jeg er endelig færdig. Kræften har ikke magt over mit liv længere, siger hun.

Emma sætter punktum for sygdomsforløb med over 1.100 kilometer på cykel.
Fotograf: Fotograf: Amanda Holmgaard Sørensen Redigering: Mikkel Skov Svendsen

Oversigt

    Oversigt