Farverige forvandlinger i fokus: Året blomsterfestival er inspireret af eventyr

Fire dages fortryllende og farverige dage skydes i gang torsdag den 19. august, hvor midtbyen endnu en gang danner rammen om Odense Blomsterfestival.

I uge 33 vil man igen kunne nyde synet af smukke blomster- og plantekreationer, når Odense midtby traditionen tro bliver forvandlet til ét stort blomsterunivers.

Festivalen skydes i gang torsdag den 19. august klokken 17, hvor åbningsceremonien som noget nyt finder sted på Eventyrslottet i Eventyrhaven - en placering, som understøtter koblingen mellem Odense Blomsterfestival og H.C. Andersens Festivals. For første gang bliver blomsterfestivalen nemlig afholdt under vingerne af kulturfestivalen, som løber af stablen i uge 34.  


Ved åbningsceremonien vil godsejerfruen på Sanderumgaard og tidligere hofdame for prinsesse Alexandra, Susanne Vind, officielt erklære festivalen for åben, ligesom der vil være velkomsttaler fra konferencier Torben Iversen og borgmester Peter Rahbæk Juel samt underholdning fra Per Vers.

'Skønheden i forvandlingen'

Hvert år udsmykkes byen ud fra et nyt tema. Denne gang er årets tema 'Skønheden i forvandlingen', og her har man fundet inspiration i H.C. Andersens forfatterskab.

- Det er karakteristisk for H.C. Andersens eventyr, at hovedkarakteren gennemgår en eller anden form for udvikling og forvandling, og det er ligesom med blomster - de forvandler og udvikler sig, og man kan se skønhed i dem i alle stadier. Det er de allermest fortryllende ting, der kommer op af en potteplante - se bare på Tommelise, der voksede op af en urtepotte, lyder det fra årets konferencier, Torben Iversen, der er begejstret for, at festivalen i år er en integreret del af H.C. Andersens Festivals. 


Også Susanne Vind glæder sig over temaet. 

- Årets tema 'Skønheden i forvandlingen' taler lige ind i hjertet på mig, da det jo netop er det, jeg har arbejdet med i de sidste mange år i Den Romantiske Have på Sanderumgaard. Det bliver fire fantastiske dage, og jeg glæder mig, siger hun i en pressemeddelelse. 

Udsmykningerne under Odense Blomsterfestival kan nydes fra 19.-22. august.
Udsmykningerne under Odense Blomsterfestival kan nydes fra 19.-22. august.
Foto: Odense Blomsterfestival

Projekt om den rå tone

Under åbningsceremonien vil Torben Iversen fortælle mere om årets tema, ligesom han vil koble det til projektet 'Ord smitter'. 

Projektet er sat i værk af Borgmesterforvaltningen i Odense Kommune i forbindelse med Spoken Word Festival. Det tager udgangspunkt i konkrete sager i Odense med fokus på ophidsede online-debatter og udfordringen med den hårde tone, der finder sted på de sociale medier. 

Som en del af projektet vil rapper Per Vers optræde med sangen "Ord smitter" og afslutte blomsterfestivalens åbningsceremoni med et rap-up over indholdet i åbningsarrangementet. 

Se det fulde program for dagene på Odense Blomsterfestivals hjemmeside. 

Læs mere om Odense Blomsterfestival