Festdag i storcenteret: Kunder modtaget med flag og røde løbere

Mindre stormagasiner må igen åbne dørene for kunder. I Tarup Centret var flag og røde løbere klar til at byde kunder velkommen tilbage.

Tirsdag morgen klokken 9.00 kunne Tarup Centeret i det nordvestlige Odense igen åbne dørene for kunder. 

Det sker som en del af den yderligere genåbning af samfundet, hvor indkøbscentre, stormagasiner og arkader på maksimalt 15.000 kvadratmeter igen må åbne.

- Det betyder selvfølgelige fantastisk meget. Vi har haft lidt liv igennem nedlukningen, men nu kan vi for alvor slå dørene op og begynde at få noget omsætning, og butikkerne kan få nogle penge ind på bogen, for det trænger vi til, siger Kim Lynbech, der er centerchef i Tarup Centret.

quote Det er jo simpelthen alle følelser, der er i spil her

Mia Ximenez

Han kalder det en festdag, og centret har da også pyntet op med dannebrog og røde løbere foran butikkerne. 

- Vi byder vores gæster velkommen med et smil - et kæmpesmil endda, fortæller Kim Lynbech.

Og de ekstra brede smil har både Melissa Mejias og Anni Lunden også lagt mærke til. Normalt kommer de begge i Tarup Centret ofte, og er glade for at kunne komme tilbage. 

- Det her med at kunne komme op i Tarup Centret, gå i nogle butikker og snuse lidt rundt, det betyder meget. Også at kunne møde andre, siger Melissa Mejias fra Tarup. 

- Det er altid rart at handle de steder, hvor man kender folk i forretningerne og kender deres varer, siger Anni Lunden. 

Begge regner med at svinge dankortet lidt ekstra enten i dag eller en af de kommende dage.

Med dagens lempelse af coronarestriktionerne kan også Dalum Centret i Odense, Langeskovcentret og Svendborg Bycenter igen åbne. 

Håber på lokal opbakning

Butikkerne i Tarup Centret har været lukket siden 17. december sidste år, og derfor er dagens genåbning også vigtig for de lokale erhvervsdrivende. 

- Vi glæder os bare helt vildt til at komme igang igen, siger Brian Højborg Jensen, der er butikschef i Intersport. 

Melissa Mejias var glad for at være tilbage i Tarup Center.
Melissa Mejias var glad for at være tilbage i Tarup Center.
Foto: Mikkel Skov Svendsen

- Det er jo simpelthen alle følelser, der er i spil her. Mest spændt, men også bare megameget glæde over endelig at kunne slå dørene op og være i kontakt med vores kunder igen, siger medejer af guldsmedeforretningen Christoffersen Mia Ximenez. 

Selvom butikken har været lukket i flere måneder håber og tror hun, at de nok skal indhente en del af den tabte omsætning.

- Selvom vi har haft vores butik i Kongensgade, er der mange loyale kunder her, som kun handler her. Der handler de alle deres ting, så der er helt klart mange, der har ventet på, at vi åbner igen, forklarer Mia Ximenez.

Overblik over næste faser i genåbningen

Den opbakning håber Brian Højborg Jensen også at få. 

- Det er ingen hemmelighed, det gør ondt at have lukket i knap fire måneder. Vi ser ind i et scenarie, hvor vi forhåbentlig får en masse lokal opbakning, og så skal vi nok komme rigtig godt i gang igen, siger butikschefen. 

Rosengårdcentret, som er Fyns største shoppingcenter, må efter planen først åbne fra 21. april. 

Genåbningen gælder ikke for biografer, restauranter og caféer, som befinder sig i indkøbscentret.