I det fynske folks tjeneste

Festival satser stort på HCA-musikforestilling

Dette års udgave af H. C. Andersen Festivals i Odense vil blive åbnet med festivalens hidtil største satsning i form af showet "H. C. Andersen - Life is a fairytale".

Den fynske kulturfestival H. C. Andersen Festivals har i flere år formået at samle et rekordstort publikum til et stort udendørs lysshow midt i Odense. I år skruer festivalen ambitionsniveauet op ved at tilbyde endnu en potentiel publikumsmagnet på Odenses nye store scene, det nye musik- og teaterhus ODEON.

Festivalen vil åbne den 20. august med det storstilede musik- og danseshow "H. C. Andersen - Life is a fairytale", instrueret af Steen Koerner, med sange af Søren Huss, sangerinden Coco, og med Nikolaj Lie Kaas som fortæller.

Internationale ambitioner

Med det store åbningsshow ønsker H. C. Andersen Festivals at understrege de internationale ambitioner, der ligger bag den fynske kulturfestival. Nogle af forestillingerne vil være på dansk, mens andre vil være på engelsk.

- H. C. Andersen Festivals har fra starten været tænkt som en festival med internationalt snit, og hvert år har vi præsenteret internationale kunstnere. Showet her er vores hidtil største satsning, og et show af absolut international kaliber, siger Peter Bøgholm, direktør for H. C. Andersen Festivals til TV 2/Fyn.

 

Drømmen er at H. C. Andersen skal ud at rejse igen. Det er en international forestilling til et internationalt publikum.

Steen Koerner, instruktør

 

H. C. Andersens verdenskendte eventyr vil kunne opleves på en ny og anderledes måde, når dansere og artister tager publikum med gennem syv af digterens historier. Bag forestillingen står Steen Koerner, som vækker eventyrene til live gennem teater, dans og 3D-animationer.

Empati og konflikter

- Drømmen er, at H. C. Andersen skal ud at rejse igen. Det er en international forestilling til et internationalt publikum, og jeg kunne ikke forestille mig et bedre sted at starte denne rejse fra end i Odense, hvor Andersens egen rejse havde sit udgangspunkt, fortæller Steen Koerner, instruktør og leder af Steen Koerner Studio.

Forestillingen har oprindelig haft premiere i 2013 i Tivolis Koncertsal i København, dog i en anden form end den, som i år kommer til at markere åbningen af H. C. Andersen Festivals. Denne forestilling vil være bygget op omkring eventyret Bolden og toppen, også kendt som Kjærestefolk, men publikum vil også kunne genkende elementer fra Den lille pige med svovlstikkerne, Klodshans og Nattergalen.

- H. C. Andersens fortællinger er essentielle, stærke og kærlige, fyldt med empati og konflikter. De skaber rammen til at fortælle en stram historie med nycirkus, verdens bedste dansere, 3D-projicering og nykomponeret musik, siger Steen Koerner.

Forestillingen vil blive opført i den store sal i ODEON, hvor der er 1.700 siddepladser, fra den 20. til den 26. august.

 

H. C. Andersen - Life is a fairytale:

Idé, iscenesættelse og instruktion: Steen Koerner
Komponist og producer: Jesper Mechlenburg
Sangtekster: Kristian Leth og Jesper Mechlenburg
Sangere: Søren Huss, Coco og Daniel Muschinsky
Virtuel fortæller: Nikolaj Lie Kaas
Scenografi og video: Din Mor
Lysdesign: Sune Munk Schou
Kostumedesigner: Astrid Lynge Ottesen