I det fynske folks tjeneste

Fiasko for garantiordning med studiejob

Interessen for at benytte den jobgaranti for studerende som Odense Kommune indførte for et år siden er nærmest lig nu. De studerende kalder ordningen en kæmpefiasko.

Foreløbig har kun én brugt Odense Kommunes studiejobsgaranti

Det er nu et år siden at Odense som den første kommune i Danmark præsenterede en jobgarantiordning for alle studerende.

Det var et forsøg på at gøre byen mere attraktiv - og samtidig skabe tættere kontakt mellem de studerende og det lokale erhvervsliv. Men, de studerende er ligeglade. Siden ordningen trådte i kraft har kun en enkelt benyttet sig af den.

- Det er en stor fiasko. De studerende kan ikke bruge garantien som den er nu. Der er ikke let nok adgang til garantien og jobbene er ikke studierelevante nok, siger Mikkel Schøler, der er studerende og bestyrelsesmedlem på Syddansk Universitet i Odense.

Finder job uden for Fyn

I følge Mikke Schøler er problemet med ordningen, at den ikke kan tilbyde nok studierelevante job til de studerende.

- Der er ikke noget galt med Bilka eller Vejvæsenet, men har brug for at komme ud og bruge vores teoretiske viden, hvis vi skal kvalificere os til et job efter studiet, og de job er der ikke nok af i ordningen, siger Mikkel Schøler.

Derfor tager mange studerende job uden for Fyn, hvor det er nemmere at finde et studierelevant job. En af dem er Søren Christensen, der studerer statskundskab på SDU og arbejder i undervisningsministeriet i København.

- Jeg har ikke kunnet finde et studierelevant job på Fyn, men hvis jeg skal gøre mig attraktiv, så er det nødvendigt at jeg har et relevant job nu, siger Søren Christensen.

Stolt borgmester

Odenses borgmester, Jan Boye(K), mener dog ikke at ordninen er en fiasko. Tværtimod mener han at den lille interesse for ordningen, er en stor succes.

- Det viser jo, at vores studiegarantiordning er en kæmpesucces, at de studerende selv kan finde deres job ved siden af studierne, og det er jeg utrolig glad og stolt over som borgmester, siger Jan Boye.