I det fynske folks tjeneste

Fire børnehaver privatiseres

Der var glæde i fire odenseanske børnehaver, efter at Odense byråd i går gav dem lov til at blive privatiseret.

Børnehaver privatiseres

- Vi er glade for, at vi kan give en god service til de forældre vi har, siger Karsten Nørregaard, leder af Dalum Private Børnehave.
 
Privatiseringen giver børnehaverne mere frihed til selv at bestemme.
 
- Hvis vi kan se noget økonomi i det så kan vi blandt andet indsætte noget mere personale. Vi kan sørge for at de forældre der er her og sidder i bestyrelsen får større indflydelse, end de gør i en kommunal institution. Som noget nyt kan vi også tilbyde at vi har åbent mellem jul og nytår og i sommerferien, siger Karsten Nørregaard.

Mere for pengene

Selv om Dalum Private Børnehave holder åbent i julen, skal forældrene ikke betale mere for at få deres børn passet. Pengene følger børnene så for Dalum Private Børnehave betyder det, at de har cirka 150.000 kroner mere at gøre godt med, end hvis det var kommunal institution.
 
- Det er jo dejligt at se at også en selvejende institution i det kommunale system ligesom så mange andre har rigtig glade og tilfredse forældre, for det er jo det de er indtil første januar. Og derefter bliver de private og så håber jeg og ønsker dem al mulig held og lykke. Jeg håber også vi kan fortsætte et godt samarbejde, siger rådmand for børne- og ungeudvalget, Jane Jegind.