Fire meter lang kvælerslange flytter ind i Odense

Næste gang du besøger Odense Zoo, kan du få et glimt af en fire meter lang og 70 kilo tung anakonda, der netop er flyttet ind.

Verdens tungeste og tykkeste slange er flyttet ind i Odense Zoo.

En fire meter lang og 70 kilo tung anakonda har netop fået plads i det sydamerikanske område i Zoo.

- Det er helt vildt dejligt. Vi var lidt i tvivl, om vi ville få en af de mindre anakondaer, men det lykkedes os heldigvis at få fat i en rigtig, stor, flot anakonda, smiler direktør i Odense Zoo Bjarne Klausen, mens han kigger på det store reptil.

Ni meter og 225 kilo

I det vandfyldte anlæg snor den tunge slange sig, men den kan både blive over dobbelt så lang og veje tre gange det, den gør nu.

- Den vil blive større, og det er anlægget også bygget til. Faktisk kan den blive så stor, at den potentielt kan spise store byttedyr som flodsvin, siger Bjarne Klausen og henviser til verdens største gnaver, der kan vokse sig til 65 kilo.

Når en anakonda skal have fat i sit bytte, benytter den sig af kvælning ved at vikle sin muskelfyldte krop rundt om dyret, hvorefter den sluges i én mundfuld og sover i flere dage.

Lumsk slange

Der er altså tale om et farligt dyr, forsikrer zoo-direktøren. 

- Den kan bevæge sig hurtigt, den er lumsk, og den er sværere at læse end så mange andre. Anakondaen har ry for at være mere lumsk. Skal man ind til den, er man altid to dyrepassere. Man er ikke i livsfare, men vi er opmærksomme, for den har kræfter nok til at skubbe os ned i vandet, fortæller Bjarne Klausen. 

Kvælerslangen har været i Odense Zoo i nogle uger, men det er først muligt for gæsterne, når landets zoologiske haver igen må åbne stalde og huse. Som genåbningsplanen ser ud lige nu, sker det den 21. maj.