I det fynske folks tjeneste

Firma anmeldt for manglende registrering af polakker på fynsk gartneri

Fagforeningen 3F har meldt firmaet Artifex til politiet og SKAT for manglende registrering af polske arbejdere på et fynsk gartneri.

Gartneriet PKM

Onsdag har 3F meldt firmaet Artifex til politiet og SKAT. Anmeldelsen skyldes, at flere af firmaets polske medarbejdere har arbejdet i Danmark i flere måneder uden at være registeret hos de danske myndigheder, skriver Fagbladet 3F.

Artifex har for tiden omkring 20 polske ansatte, der arbejder hos Danmarks største blomstergartneri, PKM ved Odense.

Artifex betaler 45 kroner i timen i løn.

 Det er 3F Odense GOPS, som har meldt firmaet til politiet og SKAT.

- Vi har fået bekræftet vores mistanke om, at polakkernes forhold og registreringer slet ikke er i orden. Det kan vi hverken acceptere som fagforening eller samfund, siger formand for 3F-afdelingen, Charlotte Vincentz Petersen.

Stifter, ejer og direktør af det danske firma Artifex, Jacob Maare, oplyser til Fagbladet 3F, at det er polakkernes ansvar, at de ikke inden for tre måneder er blevet registreret som arbejdende i Danmark.

I fredags havde flere af polakkerne ikke fået lønsedler fra Artifex. Men det har de nu, oplyser Jacob Maare fra Spanien - og forklarer, at hans revisor har været "sløv" med papirarbejdet.

Jacob Maare oplyser, at hans revisor har skrevet til ham, at der er tale om "foreløbige lønsedler, der kan blive korrigeret", når firmaet senere får cpr- og skattepapirerne tilbage fra SKAT.

3F har varslet konflikt mod firmaet og vil få LO til at gøre det samme.