I det fynske folks tjeneste

Fixerum klar til brug: Minister åbnede i dag

Odenses misbrugere kan nu for alvor glæde sig til byens nye fixerum. Sundhedsministeren stod for den officielle åbning i dag tirsdag.

01:13

Odenses misbrugere kan nu for alvor glæde sig til byens nye fixerum. Sundhedsministeren stod for den officielle åbning i dag tirsdag.

1 af 2

Der er små gule spande til kanyler - og ikke noget, af det tarvelige gule lys, man kender fra de offentlige toiletter.

Til gengæld har narkomanerne mulighed for at få råd, hjælp og vejledning fra uddannet personale.

- Det er en stor dag for Varmestuen - vi har glædet os til det her i mange mange år, og det har brugerne også, fortæller Heinz Wolf, der er leder af Kirkens Korshærs Varmestue i Pantheonsgade.

Sundhedsminister Astrid Krag har længe været foretaler for fixerummet, og i dag fik hun lov til at indive de ny lokaler. Danmarks andet fixerum. Det første har været en succes - i hvertfald målt på antallet af brugere.

- På fem måneder er der kommet 720 brugere, og der kommer 250 dagligt. I selve rummet er der taget 26.000 fix - og så 5000 i ekstra lokaler. Havde vi ikke haft rummene, så var de fix blevet taget i trappeskakter, opgange og parker, forklarer Sundhedsminister Astrid Krag.

Dermed tyder meget også på, at der bliver tryk på de nye lokaler. Varmestuen anslår, at der er mellem 1000 og 1200 narkomaner i Odense.